Política

El PP de Fabra aprova la suspensió de Mónica Oltra com a diputada un mes

El ple s'ha celebrat a porta tancada i els mitjans de comunicació no han pogut accedir a les cabines de premsa per primera vegada en 31 anys

Sols els diputats del PP i del PSPV-PSOE han participat en la sessió

Compromís i EUPV no han assistit a la convocatòria

El ple de les Corts valencianes ha aprovat per 52 vots a favor i 33 en contra la sanció a la diputada de Compromís, Mónica Oltra per negar-se a abandonar la sessió del passat 7 de maig quan va ser expulsada pel president de la cambra, Juan Cotino.

Oltra perdrà la seua condició de diputada durant un mes, circumstància que li impedirà participar en les sessions parlamentàries, presentar iniciatives i cobrar la totalitat del seu sou.

A la votació de la sanció, sols han assistit els diputats del PP (52) i del PSPV-PSOE (33). Els parlamentaris de la coalició i els diputats d'EUPV s'han negat a participar en la sessió. També han quedat fora els mitjans de comunicació, que per primera vegada en 31 anys d'història, han vist tancades amb pany i clau les cabines de premsa. I és que tal i com determina el reglament de les Corts, la sessió havia de realitzar-se a porta tancada i la votació secreta. El ple ha sigut enregistrat per les càmeres de l'hemicicle, però no ha pogut ser seguit en directe com és habitual a través de la web oficial.

El PP va proposar sancionar la portaveu adjunta de Compromís després que aquesta en negara a abandonar la sessió del 7 de maig en ser expulsada. La diputada va al·legar que no havia escoltat el segon advertiment de Cotino, a causa de l'aldarull que hi havia a les Corts i perquè es trobava en plena picabaralla amb dues diputades del PP.

La Mesa de les Corts, amb tan sols els vots populars, no va acceptar els arguments d'Oltra i va anunciar que la sanció s'aprovaria en la sessió plenària de hui.

Mónica em representa

En declaracions als mitjans, la diputada ha remarcat que l'expulsió “els eixirà cara” perquè “el partit més corrupte d'Espanya no pot fer fora a una diputada a la qual ha posat el poble a les Corts Valencianes”. Mónica Oltra ha esperat al pati de les Corts Valencianes mentre s'hi celebrava el ple que ha votat la seua expulsió. Al seu costat, tots els diputats de Compromís, alguns regidors, assessors i càrrecs de la coalició han fet costat la diputada amb adhesius amb la frase “Mónica em representa”. La diputada ha manifestat al mitjans que la seua expulsió representa “el principi del canvi” i ha qualificat la votació “d'il·legítima” i al PP d'anar “en contra de la democràcia i que es treu de sobre les persones que hem defès la decència en la vida pública i els valors democràtics”.

El portaveu del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha comparegut davant els mitjans i ha sostingut que la votació de l'expulsió d'Oltra es tractava “d'escollir entre la manca de respecte o la legalitat i el PP ha escollit la legalitat”. Bellver ha afegit que els socialistes amb els seu vot en contra han demostrat que estan “segrestats pels grups minoritaris”.

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Ignacio Blanco, al seu torn ha lamentat “el circ que està muntant el PP en les Corts per evitar que es parle dels problemes reals de la ciutadania”. “Sembla que allò que li importa al PP és la sanció a porta tancada i el discurs contra els grups de l'oposició, és increïble, la tasca del grup que recolza al govern és governar, impulsar l'acció de govern, i estem veient que els problemes estan aquí i no s'actua”, ha dit



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia