Política

La Federació de Municipis de Catalunya cessa el seu secretari general pels presumptes sobresous

L'entitat municipalista aprova la destitució d'Adolfo Moreno Sansano en una reunió d'urgència

ICV demana que el nou el secretari general de l'FMC revisi l'actuació de la presidència i la secretaria general en el cas

El secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Adolfo Moreno Sansano, ha estat cessat aquesta tarda del seu càrrec arran de la investigació oberta –com a una peça separada de l'anomenat cas Mercuri– pel suposat pagament de sobresous il·legals en concepte de dietes a 44 alcaldes d'aquesta organització municipalista, informa EFE.

El cessament del secretari general de la FMC, que és un càrrec amb perfil més tècnic que polític, ha estat aprovat a la reunió d'urgència mantinguda per la direcció d'aquesta organització municipalista, segons fonts de l'FMC. Moreno ja havia presentat la seva dimissió, però el comitè executiu de la federació ha preferit rebutjar-la i adoptar la fórmula de la destitució.

També ha acordat obrir una investigació interna per delimitar responsabilitats si s'escau, a més d'obrir un compte perquè els alcaldes que ho vulguin puguin dipositar les retribucions posades en dubte. El president de l'FMC, Xavier Amor, ha confirmat que els alcaldes afectat s no han conegut fins aquest dilluns que estaven sota sospita, però sí que ho sabia Moreno.

A més, els alcaldes han decidit coordinar la seva defensa jurídica, tot i que aquesta no anirà a càrrec de la federació.

ICV n'havia demanat la destitució

Aquest mateix divendres ICV ha demanat la destitució de Moreno i que el seu successor “revisi immediatament totes les decisions que la presidència i la secretaria general hagin adoptat” sobre els presumptes sobresous de 44 alcaldes de diversos partits.

“Pel que hem conegut i per la gestió que d'aquest assumpte ha fet la secretaria general des que ha aparegut la notícia, demanen la seva destitució”, apunta ICV en un comunicat citat per Europa Press.

Iniciativa afegeix que ni la secretaria general ni els serveis jurídics de l'entitat han fet “cap advertència” sobre cobraments que poguessin ser contraris a l'ordenament i assegura que “la totalitat d'aquestes dietes” rebudes des de l'FMC pels alcaldes ecosocialistes s'ha declarat a Hisenda i la conselleria de Governació de la Generalitat.

Els ecosocialistes afirmen que la revisió que faci el nou secretari general ha de determinar “quina és la correcta actuació de l'FMC” i exigir la tornada de possibles cobraments indeguts.

La formació també subratlla el seu “convenciment” d'haver actuat legalment, però tot i així, ha decidit que els seus alcaldes presumptament relacionats amb aquests cobraments tornin a l'organització municipalista els diners rebuts fins que s'aclareixi la situació. “Sense que això suposi acceptar” haver comès cap il·legalitat, precisa la nota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona