Política

Mas: “Per molt que intentin aturar la veu del poble, no se'n sortiran”

Centenars de representants del món local lliuren al president de la Generalitat les mocions de 920 ajuntaments en suport de la consulta

Mas destaca la importància de “fer pinya” en l'àmbit polític, social i institucional

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui davant més de 800 representants del món municipal que l'Estat no podrà silenciar “la veu del poble de Catalunya”.

Així ho ha dit aquest dissabte al migdia en l'acte al Pati dels Carruatges del Palau de la Generalitat en què centenars d'alcaldes i regidors li han lliurat les mocions aprovades per 920 ajuntaments , diputacions i consells comarcals a favor de la consulta.

Mas ha subratllat que les imatges de l'acte d'avui d'aquí a uns anys probablement “formaran part de la història” del país. “I vosaltres en sereu els protagonistes, alcaldes i alcaldesses que representeu el poble de Catalunya”, ha emfatitzat.

En aquest sentit, ha explicat que la clau de la trobada d'ahir amb els partits que donen suport a la consulta “és que vàrem saber fer pinya”. “Avui tornem a fer pinya des del punt de vista institucional. Ahir era el govern, avui són els ajuntaments. I demà, a Tarragona, seran els castellers que faran pinya”, ha afegit. Pel president, fer pinya és “el que ara necessita el país i la millor imatge que podem donar”.

“Tenim la majoria a les urnes i al parlament, tenim el consens polític, tenim la mobilització ciutadana, clarament expressada. I ara, a més, tenim la pinya dels municipis de Catalunya. I és molt important que això es vegi a fora”, ha subratllat. “És mportant que ho entenguin fora d'aquí, no amenacem, reafirmem compromisos, voluntats i anhels”, ha precisat.

Mas ha afirmat que el procés que viu Catalunya és “un repte democràtic en majúscules”. En aquest context, ha apuntat que després de les manifestacions viscudes els últims anys, “qualsevol Estat instal·lat en la democràcia” que veiés ja la majoria parlamentària a favor de la consulta i l'acte d'avui a la Generalitat ja estaria “assegut a la taula negociant amb nosaltres la manera legal de poder votar, per exemple el 9 de novembre”. Però el president ha constat que “ens trobem amb un estat que es comporta amb gran intolerància i hostilitat, i això ens posa molts problemes i paranys per tot arreu, ens posa roques. Tot perquè ensopeguem”.

Ara bé, ha volgut deixar clar que “per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya no se'n sortiran”. “I nosaltres sí ens en sortirem”, ha reblat.

Per això, ha instat els alcaldes a “no abaixar la guàrdia” davant qui vulgui fer una Catalunya amb el “cap cot i l'esquena doblegada”.

Mas ha volgut posar en valor la feina “molt important” d'alcaldes i regidors en aquests moments: “Esteu aguantat aquest país en situacions complicadíssimes”.

Així mateix, ha lloat la feina de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural en l'organització de les grans mobilitzacions dels últims anys. El cap de l'Executiu ha aprofitat la presència en l'acte de la presidenta de les dues entitats, Carme Forcadell (ANC) i Muriel Casals (Òmnium), per agrair “tot el que estan fent cada dia posant no grans de sorra, sinó platges immenses al servei de la llibertat d'aquest país”.

A l'acte també hi han assistit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el conseller de la Presidència, Francesc Homs, entre d'altres autoritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona