Política

La resposta d'ANC i Òmnium al TC: “Votarem”

L'ANC i Òmnium demanen un “darrer esforç” per aconseguir que el 9-N sigui un èxit

Anuncien que demà al matí es posa en marxa la Marató9N, una campanya de trucades per convidar tothom a votar

“La nostra resposta al Tribunal Constitucional espanyol és: Votarem”.

Aquesta és la reaccionat des de la campanya unitària Ara és l'hora a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre el procés participatiu del proper 9 de novembre.

Les presidentes d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Muriel Casals i Carme Forcadell han reafirmat aquest dimarts en un comunicat conjunt que els catalans votaran en el nou 9-N malgrat la decisió de l'alt tribunal.

Les dues entitats alerten que ara “està en joc la democràcia” i subratllen que “és imprescindible que diumenge tothom vagi a votar”.

Això no obstant, admeten que l'Estat espanyol cada vegada ho posa “més difícil per exercir el nostre dret a votar” i “cada dia té menys escrúpols per intentar que no parlem”. “I, és cert, tot això debilita la mobilització per a la consulta del 9-N”, afegeixen.

En aquest sentit, expliquen que des d'Ara és l'hora han estudiat “les possibilitats d'èxit” de la convocatòria i han constatat que “el repte és titànic”.

I és que en les circumstàncies actuals tenen dubtes “seriosos” que es pugui “assolir una xifra de participació suficient”, tot i qu són “conscients que no podem fallar”.

“La comunitat internacional ens estarà mirant com mai, en aquesta nova prova de força de l'Estat contra un poble que només vol parlar, que només vol votar, que només vol decidir lliurement”, avisen.

Per això fan una crida a a la ciutadania a “implicar-se” i fer “un darrer esforç” per assegurar que el proper diumenge “les cues de votants que apareixeran a les portades de la premsa internacional siguin quilomètriques i exemplars”.

En concret, Ara és l'hora emplaça cadascú a animar almenys deu persones a participar en el procés i “garantir, persona a persona i amb l'esforç de cadascú de nosaltres, que tothom anirà a votar.

El mecanisme per canalitzar aquest darrer esforç és l'anomenada Marató9N , una iniciativa pensada “perquè tothom truqui a tothom” d'aquí a dissabte, ja sigui a persones conegudes com a ciutadans anònims, especialment de les zones on la campanya ha trobat “més dificultats per arribar-hi”.

“La nostra és la força de la gent, la força del poble, i per això si cadascú de nosaltres truca, organitza la gent que té al seu voltant i garanteix que deu persones que no van anar a la Via Catalana aniran a votar farem un gran pas cap a la democràcia i cap a la llibertat del nostre país. Aquesta és la clau, i la tenim a les nostres mans” asseguren.

“Guanyar és difícil però possible, guanyar depèn de cadascú de nosaltres”, conclouen



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona