Política

Obren els locals de participació

Prop de cinc milions i mig de catalans majors de 16 anys ja poden expressar-se avui a les urnes sobre el futur de Catalunya

En total, hi ha 6.695 meses esperant els vots dels ciutadans

Prop de cinc milions i mig de catalans majors de 16 anys ja poden participar en una jornada reivindicativa que aspira a convertir-se en alguna cosa més que això. Fins el moment, no hi hagut cap incidència destacable i ja es poden veure les primeres cues. La participació marcarà l'èxit d'una jornada que vol fixar l'agenda del país.

En total, hi ha 6.695 meses esperant els vots dels ciutadans, que, finalment, podran respondre a les dues preguntes que els partits favorables al dret a decidir van acordar el mes de desembre de l'any passat. “Vol que Catalunya sigui un Estat?” és l'enunciat de la primera. Els que hi responguin afirmativament, s'enfrontaran a la segona: “Vol que aquest Estat sigui independent?”. A més, la votació d'avui es fa sense cens –un fet habitual en altres estats del món– i tothom que hi vulgui participar haurà de presentar-se a la mesa assignada amb el DNI en vigor.

Els Mossos d'Esquadra no han identificat els voluntaris que han obert els centres on es duu a terme la votació. Tampoc si aquests han estat els mateixos directors de les escoles aquells que han portat les claus del pany del col·legi. Segons han explicat fonts d'Interior, la policia catalana satisfarà la petició de la Fiscalia Superior de Catalunya però remarquen que aquesta no inclou exigir la identificació de les persones que han fet possible l'accés als locals.

El govern assegura que la jornada del procés participatiu ha començat amb “absoluta normalitat” ja que s'han obert els 1.317 locals i les 6.695 meses de participació s'han constituït “sense problemes”. A través d'un breu comunicat, l'executiu català també afegeix que els voluntaris que fan possible el procés participatiu han començat a desenvolupar les seves tasques amb “total normalitat”. La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, té previst comparèixer a les 14 hores des del centre de premsa de Fira Barcelona per donar dades de participació de les 13 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona