Política

El TSJC es reunirà el 22 de desembre per decidir si admet a tràmit les querelles contra Mas pel 9-N

El ple de la Sala Civil i Penal abordarà les set querelles i 25 denúncies conjuntament per evitar resolucions contradictòries

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es reunirà el proper 22 de desembre per decidir sobre l'admissió a tràmit de les 7 querelles i les 25 denúncies interposades contra el president de la Generalitat, Artur Mas, altres membres del govern i diputats del Parlament relacionades amb la celebració del procés de participació del 9 de novembre.

El TSJC precisa en un comunicat que, “a causa de l'elevada xifra de procediments i atenent la rellevància social dels fets i per evitar decisions que podrien es contradictòries”, serà el ple de la Sala Civil i Penal que prendrà la decisió de si admet o no a tràmit aquests procediments.

El ple tindrà lloc el dilluns 22 de desembre i estarà integrat per cinc magistrats de la sala, Maria Eugènia Alegret, Carlos Ramos, Enric Anglada, Joan Manel Abril i Francisco Valls, i pel president de l'alt tribunal, Miguel Ángel Gimeno.

Els sis magistrats estan directament implicats en la qüestió, ja que tenen sobre la taula alguna de més d'una trentena de querelles i denúncies pel 9-N.

Totes les denúncies i querelles, inclosa la de la Fiscalia, s'havien anat repartint entre els diversos magistrats perquè decidissin si s'admetien a tràmit o no. En tots els casos, excepte en la querella de la fiscalia, es va demanar al ministeri públic que es posicionés, però la Fiscalia volia esperar la decisió del TSJC sobre la seva pròpia querella.

Per superar aquesta espera i evitar decisions divergents en casos similars, Gimeno ha optat perquè sigui el ple de la sala el qui es pronunciï sobre l'admissió a tràmit o no de totes les denúncies i querelles.

El TSJC ha requerit a la Fiscalia que abans d'aquell dia posi a disposició de la sala tots els expedients tramitats per a informe estiguin o no complimentats, és a dir, aquells que el mateix tribunal va trametre al ministeri públic perquè donés la seva opinió sobre aquesta qüestió.

La sala podria decidir aquell mateix dilluns o fer-ho posteriorment, depenent de les posicions que hi hagi entre els magistrats.

De moment es desconeix quins magistrats resoldran els possibles recursos que s'interposin contra la decisió adoptada per la sala.

La decisió del TSJC arriba després dels jutges dels jutjats on es van presentar aquestes denúncies i querelles durant la jornada participativa s'inhibissin argumentant la condició d'aforats de les persones contra les que es dirigia la querella



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona