Política

L'exalcalde de Torredembarra culpa el secretari municipal

Daniel Masagué (CiU) diu que l'“animadversió personal” del funcionari ha desencadenat el procés judicial

El polític declara com a imputat per malversació pel lloguer de dos locals

L'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué (CiU) apunta a l'“animadversió personal” del secretari municipal en contra seu com la culpable de l'esclat del cas de presumpta corrupció a l'Ajuntament que va acabar amb la seva detenció i amb la de gran part del seu govern el mes de juny passat. Masagué, que va declarar ahir al jutjat del Vendrell com a imputat en la peça separada de la instrucció sobre el lloguer de dos locals per part de l'Ajuntament, va defensar la seva gestió al capdavant del consistori i va afirmar que va actuar sempre “contra corrent”, fet que li va provocar “moltes enemistats”. En la peça tractada ahir, l'única del cas en què s'ha aixecat el secret de sumari, Masagué està imputat per uns presumptes delictes de malversació de fons públics, prevaricació i tràfic d'influències.

Després de tres hores de declaració, en què l'exalcalde va respondre les preguntes de totes les parts, a la sortida Masagué va assenyalar que la tasca del secretari ha acabat “fent gran un tema petit”, a més d'expressar la seva “sorpresa” que l'afer hagi arribat als tribunals.

La peça separada investiga els lloguers amb opció de compra que l'Ajuntament va pagar des del 2011 per dos locals: un al polígon industrial i on s'ha instal·lat la comissaria de policia local, i un altre al barri de Clarà que mai no va tenir cap ús ni es va condicionar. En total, es pagaven 15.000 euros mensuals per tots dos, tot i que el 2013 es va aconseguir una rebaixa del preu. El cas va ser denunciat pel PSC, la regidora d'ERC Montse Gassull i el mateix secretari municipal, que assenyalaven que els contractes s'havien fet sense cap tipus de procediment previ i amb preus per damunt del valor de mercat. Durant la seva època com a alcalde, Masagué va treure funcions al secretari, que li van ser restituïdes l'estiu passat en prendre possessió el nou govern.

Locals “idonis”

Segons Masagué, tots dos locals eren “molt idonis” i el preu es va fixar a través de taxacions externes perquè hi havia massa discrepància entre les ja existents al mercat. “Al local de Clarà no es van fer les obres perquè l'oposició no va voler aprovar un crèdit el 2011 quan jo governava en minoria”, hi va afegir. L'exalcalde va assegurar que, a més, no coneixia el propietari (l'empresari Rafael Jiménez, també imputat en la peça) i va negar haver cobrat de sotamà res per cap dels dos contractes. “Em sento molt content i animat. Crec en la justícia i penso que aquest tema no pot seguir endavant”, va afirmar.

L'exalcalde no va voler fer referència a cap altre dels aspectes relacionats amb el cas de presumpta corrupció al consistori torrenc sota la seva gestió al·legant “respecte” pel secret de sumari. Tot i això, sí que va negar que a la trama s'hi amagui un cas de finançament il·legal de CiU. “Em sento una víctima del sistema. Jo sempre he cregut que la política és canviar les coses i he lluitat per tirar endavant els projectes, i era conscient que això generava moltes suspicàcies”, va dir.

“No volia dimitir a la presó”

Masagué va ser detingut el 26 de juny passat després de quinze hores d'escorcoll a l'ajuntament de Torredembarra. Va estar setze dies en presó provisional, des d'on va presentar la dimissió tot i la seva resistència inicial. “No creia que la presó fos el lloc des d'on fer-ho, però ho vaig acabar fent perquè si no potser encara hi seria. Crec que m'hi van enviar per fer-me dimitir”, va sentenciar ahir l'exalcalde. Tot i això, Masagué va negar pressions de CDC per dimitir i va dir que les relacions amb el partit, on encara milita, són “normals”.

L'exalcalde torrenc, que no va descartar tornar a la política, sí que va tenir dures crítiques per a l'actual govern municipal, liderat pel socialista Enric Grangel. “No em sembla una posició gaire intel·ligent la seva actitud revengista i de tirar enrere tantes coses del passat”, va criticar. Masagué va negar també que hagués deixat el consistori amb un forat econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona