Política

Compromís insta l'Ajuntament de Benilloba a sol·licitar tallers d'ocupació

El Programa de Tallers, cofinançat amb fons europeus, serviria per a formar i ocupar una vintena de persones durant un període de sis mesos

El col·lectiu local ha sol·licitat que el consistori demane al Servef un taller per al primer semestre de 2015

El col·lectiu local de Compromís a Benilloba vol que el municipi aculla un dels tallers d'ocupació, que cofinança el Fons Social Europeu i coordina la Generalitat valenciana, durant el primer semestre de 2015. És per això que ha demanat a l'Ajuntament per escrit que sol·licite al Servef aquesta possibilitat.

Segons ha explicat la coordinadora local de Compromís, Anna Dèlia Gisbert, “municipis com Benilloba hem d'estar molt atents a les possibilitats que ofereixen les diferents administracions, tant de finançament com d'inversió i, com és el cas, de programes d'inserció laboral que poden beneficiar els veïns del poble”.

En l'escrit, Compromís, explica els beneficis que pot reportar un taller d'aquestes característiques per a Benilloba i també informa l'Ajuntament dels terminis per a presentar la sol·licitud davant el Servef, que finalitzen el pròxim dia 25 de febrer.

“No entenem com un partit que governa la nostra localitat i és el mateix que ho fa en la Diputació, Generalitat i en l'Estat, no és capaç d'aprofitar aquesta sinergia en benefici de Benilloba”, ha afirmat Gisbert.

Els tallers

El programa de tallers d'ocupació cofinançats pels Fons Social Europeus està centrat en l'ocupació i la formació per a obtindre un certificat de professionalitat en diferents especialitats com, per exemple, treballs forestals, instal·lació i manteniment de zones verdes, hostaleria i turisme o serveis socio-culturals a la comunitat, entre altres.

El programa està adreçat a persones aturades i amb necessitat de formació. Aquests tallers, mitjançant un contracte de formació i aprenentatge, combinen la formació teòrica amb treballs pràctics que redunden en benefici del municipi. El programa proporciona un certificat que acredita la competència professional. El contracte, a més, els assegura un sou durant el període en el qual participen en el taller.

Aquesta iniciativa ja ha suposat la inversió de 75 milions d'euros arreu del País Valencià des de l'any 2013 i diferents municipis de l'Alcoià i el Comtat ja s'hi han acollit, amb experiències molt enriquidores i profitoses, tant per als pobles que n'han organitzat com per a les persones que hi han pogut participar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Junts alerta que si no guanya el 9-J la UE pot creure “que el procés ha acabat”

barcelona
guerra a ucraïna

Augmenten a dotze els morts en l’atac rus contra un hipermercat

barcelona
guerra a gaza

Camions amb ajuda humanitària comencen a entrar a la Franja pel pas de Kerem Shalom

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona