Política

Els familiars dels detinguts neguen que tinguin vincles amb el gihadisme

El germà del jove arrestat a Sant Vicenç dels Horts admet que ha pogut veure algun vídeo però assegura que no comparteix la ideologia d'EI

El pare del detingut a Sant Feliu de Guíxols defensa que és un jove estudiant que “no sap res” de terrorisme islamista

Els familiars dels detinguts aquest dilluns a Catalunya en l'operació de la Guàrdia Civil per desarticular una xarxa de captació de militants per a l'organització terrorista Estat Islàmic (EI) han desvinculat els joves del terrorisme de caire islamista. En l'operatiu també han estat detinguts dos homes a Melilla.

El germà del detingut a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) ha negat que el jove tingui res a veure amb el gihadisme i ha assegurat que les sospites de la policia “són mentida”.

En declaracions als mitjans, ha explicat que la Guàrdia Civil ha entrat a l'habitatge, al carrer Llacuna, cap a les cinc de la matinada i s'han endut “ordinadors, una PlayStation i CD”.

Tant ell com un amic reconeixen que el jove consulta Internet “com qualsevol persona” i ha pogut veure o consultar alguna pàgina web on s'ha penjat algun vídeo vinculat al gihadisme però ha rebutjat que el noi comparteixi la ideologia de grups com EI. “Pot veure fòrums i comentaris però arribar a l'extrem d'estar en un grup d'islamistes no”, ha assegurat.

Ha explicat que el seu germà estava actualment a l'atur però que feia més de 25 anys que vivia a Catalunya i que el seu pare fa més de 40 que hi resideix. Al domicili familiar hi viuen els pares i els germans, un total de sis persones, d'origen marroquí. “Som d'aquí de tota la vida”, ha dit.

A més, ha explicat que ha sentit “por” amb l'entrada de la policia “per la forma com han entrat” i ha assegurat que “no és plat de bon gust per a ningú.I més per això de l'islamisme”.

El germà del detingut ha fet una crida als cossos policials a què “busquin la gent que està ficada en això de veritat” i que “no mirin on es connecta” el seu germà.

En el registre policial, els agents s'han endut ordinadors, una videoconsola i CD, que segons ha dit el germà, eren pel·lícules seves.

Estudiant

En la mateixa línia, el pare del noi detingut a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha assegurat que el seu fill és un jove estudiant de 21 anys, nascut al país i que “no sap res” de moviments gihadistes.

L'home ha reconegut que el seu fill acostuma “jugar” per Internet amb l'ordinador que tenia a casa però, segons ell, és “molt jove” i no té res a veure amb xarxes de captació per a grups terroristes. “Som una família treballadora, d'aquestes coses no en sabem res”, ha explicat.

La família, d'origen marroquí, va arribar al país l'any 1983 i el detingut, de 21 anys, és el mitjà de tres germans. Segons ha explicat la família, el noi estudia un cicle formatiu de grau superior a l'institut i és un jove “tranquil”.

El pare ha criticat el desplegament policial i ha explicat que a les sis del matí, mentre la família dormia, la Guàrdia Civil “ha rebentat” la porta de casa seva. Han entrat dins el pis, situat al grup Sot dels Canyers, i han detingut el seu fill. Després, ha començat a registrar el domicili.

“No diuen res, només entren i comencen a mirar la casa per veure si tenim alguna cosa, però no han trobat res”, ha afirmat. “Jo no entenc per què s'emporten el nen i trenquen la porta de casa mentre estem tots dormint, som una família treballadora”, ha lamentat l'home.

“Ens hem espantat molt, hi havia més de deu policies dins la casa i el carrer ple, com si aquí tinguéssim bombes”, ha assegurat.

El registre ha acabat cap a les deu del matí, quan la Guàrdia Civil s'ha emportat el detingut i alguns objectes que han trobat dins la casa: un ordinador, el telèfon mòbil del detingut, una càmera de fotos i una impressora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veray (PP): “socialisme i separatisme son inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les