Política

L'alcalde de Vallmoll surt il·lès de l'atemptat de Tunísia

Espadaler confirma que Lluís Cusidó i la seva esposa es trobaven al Museu del Bardo en el moment de l'incident i que el Govern “ha contactat amb ells i diuen que estan bé”

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que l'alcalde de Vallmoll (Alt Camp), Lluís Cusidó, es trobava present al Museu del Bardo de Tunísia just en el moment que s'ha produït l'atemptat que ha acabat amb la vida de 17 turistes, un policia i una treballadora de la neteja del museu. Espadaler, però, ha confirmat que han pogut contactar amb ell a través d'SMS i han constatat que “es troba bé” i ha “sortit il·lès” de l'episodi. “Està sa i estalvi, fora del Museu i ja ha tornat al creuer amb el que han arribat”. L'alcalde ha contactat amb Interior i també amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i en tots dos casos ha confirmat que tant ell com la seva esposa –amb qui està de viatge– estan bé.

“Encara hi ha situació de confusió notòria. Però estem en condicions de confirmar que una de les persones que ha sortit il·lesa del atemptat era un ciutadà de Catalunya, Lluís Cosidó, alcalde de Vallmoll, que es trobava al lloc dels fets amb la seva esposa, amb qui estava de creuer”, ha explicat Espadaler. El conseller, a més, ha detallat que des del departament han contactat amb l'alcalde “directament a través d'SMS” i han “confirmat que es troba fora del museu i que ell i la seva esposa ja són al creuer i estan bé”.

Tot i trobar-se en el museu en el moment de l'atemptat, l'alcalde no ha estat dels més afectats. “No ha estat ostatge en cap moment. Ha estat retingut fins que la policia no ha abatut els autors de l'atemptat”, ha detallat el conseller.

Sense confirmacions del ministeri d'Exteriors

El conseller també ha explicat que Interior ha contactat amb el ministeri d'Exteriors “per saber si hi ha més persones de nacionalitat espanyola o veïnatge català que s'hi trobessin en aquest episodi”, donat que el govern estatal ha confirmat que un dels morts podria ser espanyol. “El ministeri, però, encara no està en condicions de confirmar res”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona