Política

Compromís per Benifairó demana la supressió de l'impost de guarderia rural

La formació politica opina que l'activitat l'està efectuant la Policia Local des de fa anys i, per tant, està injustificat el seu cobrament

Benifairó, junt amb Gandia, són els únics municipis de la comarca que cobren aquest impost, amb la diferència que a Gandia sí que compten amb guardes. La resta de pobles de la Safor van anar eliminant-lo. L'últim va ser l'ajuntament de Xeresa, concretament en l'any 2007.

Carles Cors Mejías, regidor portaveu del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament de Benifairó, ha presentat una moció al Ple de la corporació demanant la supressió de l'impost de guarderia rural. I és que des de Compromís consideren convenient anul·lar aquest impost perquè no existeix en la plantilla de l'ajuntament cap funcionari o contracte laboral que realitze les funcions de guarda rural.

Hi ha precedents de sentències judicials que han anul·lat el cobrament de la guarderia rural, si aquesta no és realitzada per un guarda, amb l'obligació de tornar els diners de tots aquells anys que s'han cobrat sense portar-se a terme citat servei a aquells propietaris que efectuen la denúncia. Cal tenir en compte que aquest impost està vigent des de l'1 de gener de 1997, sent modificat el 7 de novembre del 2011.

Al pressupost del 2015, als ingressos, podem comprovar que s'estima una recaptació d'uns 50.000€. Per contra, a les despeses no hi ha cap partida que faça referència a la vigilància rural, amb què al mateix pressupost per al present any es reconeix que aquest servei no l'efectua cap guarda. A més, al plenari del 18 de desembre del 2014, a la plantilla de personal i llocs de treball de l'ajuntament no apareix cap contracte laboral relacionat.

Als pressupostos d'anys anteriors, sí que s'inclou a les despeses una partida per a vigilant rural qd'uns 22.000 euros “amb la paradoxa que a la plantilla oficial d'aquestos anys no apareix cap lloc de treball que desenvolupe aquestes tasques”.

Benifairó junt amb Gandia, són l'excepció a la comarca, els únics que cobren aquest impost, amb la diferència que a Gandia sí que compten amb guardes. La resta de pobles de la Safor van anar eliminant-lo. L'últim va ser l'ajuntament de Xeresa, concretament en el 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona