Política

EUiA dóna per “mort” el procés sobiranista pels interessos “electorals” de CDC i ERC amb la signatura del full de ruta

Nuet es mostra especialment “decebut” amb els republicans, que han “posat els interessos partidistes per davant dels de la majoria de ciutadans”

EUiA no se sumarà al full de ruta signat aquest divendres per CDC, ERC, ANC, AMI i Òmnium Cultural. El coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, ha qualificat el nou full de ruta de “punyalada per l'esquena” a la Taula de Partits per l'Estat Propi. “No participarem en un full de ruta dissenyat pels interessos electorals de CiU i ERC. Avui es pot dir que el procés ha mort. L'han matat CDC i ERC”, ha assenyalat. El líder d'EUiA s'ha mostrat especialment decebut amb ERC. “No vaig tenir mai cap dubte que CiU estava en el procés per les seves pors electorals, però tenia dubtes amb ERC”, ha explicat. Per a Nuet, la signatura d'aquest divendres “és un error històric”.

“La Taula de Partits per l'Estat Propi era un espai unitari que no només volia construir amb els que érem presents, sinó obrir la porta als que no hi eren per fer un acord molt ampli de la societat catalana”, ha subratllat Nuet. La signatura d'aquest divendres “trenca” aquesta possibilitat de consens. “CDC i ERC han preferit un acord molt reduït que només representa una part minoritària de la societat catalana”, ha lamentat.

EUiA havia volgut fer el paper de “pont” entre les formacions presents a la Taula i les que, com ICV i la CUP, havien decidit aixecar-se després de l'acord a dos entre Artur Mas i Oriol Junqueras del passat 14 de gener. Nuet no es penedeix d'haver intentat l'acord “fins a l'últim moment”, però assumeix que la signatura del nou full de ruta –diferent al que s'havia consensuat amb EUiA– significa el trencament de la Taula de Partits. “Tenia raó alguna gent que va criticar aquest procés. S'ha demostrat que era un intent mogut per l'interès electoralista de CDC i ERC”, ha opinat.

La direcció d'EUiA s'havia compromès a prendre una decisió definitiva després de les eleccions municipals al voltant del full de ruta que fins avui hi havia sobre la taula. Inicialment s'havia convocat un consell nacional extraordinari per a l'11 d'abril per decidir sobre el tema, però aquesta data ja s'havia modificat abans de conèixer que CDC i ERC havien signat un document alternatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona