Política

FRANCESC PILSÀ

CAP DE LLISTA DEL PSC A BEGUR

“Calen més aparcaments i treure barreres als discapacitats”

Té 55 anys i està casat, amb dos fills i una néta. Begurenc de tota la vida, té arrels en una família de pescadors de sa Riera i fa de regidor des de l'estiu del 2013.

E.A.

Quin balanç en fa, del mandat?
Com a regidor he viscut el darrer any i mig i he optat per la continuïtat, una oposició tranquil·la, però expressant les discrepàncies.
Què hauria fet d'una manera diferent?
La plaça Esteve Cruañas, que es va començar a reformar amb un projecte i ara veiem que el resultat final serà ben diferent, i amb un pressupost disparat. O la borsa de treball, on al final veus que sempre troben feina les mateixes persones. Però el govern té majoria absoluta i no té en compte per a res l'oposició. Després de 20 anys en el poder, sembla que siguin els amos.
Després de les vicissituds, amb renúncies primer i el pas de tres edils a la condició de no adscrits, té la llista a punt?
Les discrepàncies sobre el procés i el debat sobiranista van pesar molt en el trencament. I ara tindrem una llista molt renovada, amb gent jove que s'hi ha implicat i m'ha ajudat a tirar endavant. Hi haurà tres independents i els cinc o sis primers estem compromesos a completar el mandat, ja sigui en el govern o fent oposició.
Què destaca del programa?
Està estructurat en quatre eixos bàsics: defensa de l'estat del benestar, economia justa i sostenible, compromís per un creixement respectuós amb el medi i un seguit de propostes de transparència, eficàcia i participació en la presa de decisions.
Com a inversions,
què prioritzarien?
No pensem en obres gaire grosses. Per exemple, calen més aparcaments i suprimir barreres arquitectòniques per arribar al nucli antic des de la Font de Baix o el Sot d'en Ferrer. Però abans encarregaríem una auditoria per saber l'estat de comptes real. Si no, és arriscat fer grans propostes.
Sobre el turisme, alguna recepta?
Necessitem turisme de qualitat i aconseguir esglaonar el tancament de comerços a l'hivern, perquè el poble no quedi totalment mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes