Política

CiU es presenta separadament a dos pobles del Maresme

CDC conserva la marca conjunta a Alella i Teià i Unió s'hi presenta com a Unió Municipal de Catalunya (UMdC)

Les discrepàncies en l'àmbit local entre CDC i UDC en diferents municipis del Maresme, intensificades en les darreres setmanes, han acabat passant factura a la federació. Finalment són dues les poblacions, Teià i Alella, on els socis es presenten separadament de forma oficial, a banda d'altres on CDC conserva la marca però membres i exmembres d'Unió han iniciat una nova aventura política independent. En tot cas, la comarca ha estat una de les zones on més s'ha fet evident que el camí conjunt entre les dues forces no és, ni de lluny, un camí de roses. A Teià, l'actual regidor de Cultura, Francesc Ribas, substitueix com a cap de llista de CiU l'alcalde, Josep Botey, i qui va ser regidor d'Esports, Jordi Soley, encapçala la candidatura d'Unió Municipal de Catalunya (UMdC). A Alella, Cristina Xalant repeteix com a cap de CiU i l'exregidor Benjamí Izquierdo s'estrena en el primer lloc de la llista d'UMdC.

Tal com s'ha pogut comprovar en la publicació provisional de les llistes, les lluites internes de la federació nacionalista han propiciat el sorgiment de noves propostes creades per gent vinculada a Unió. És el cas de Vilassar de Mar amb Gent per Vilassar de Mar, amb l'expresident d'UDC i exregidor Joan Roca com a cap de llista; Junts per Arenys, amb l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors, i Junts per Malgrat, amb l'exregidora de CiU i candidata d'Unió, Carme Ponsa.

Altres casos curiosos es troben a Santa Susanna, on el president local d'Unió, Joan Solà, va de dos a la llista independent creada per l'actual alcalde, Joan Campolier, substituït per un exregidor, Jordi Cusachs, com a cap de llista de CiU. O a Cabrera de Mar, on en la candidatura que defensa l'alcalde, Jordi Mir, no hi ha ningú d'Unió, igual que passa a Malgrat de Mar, Palafolls i Arenys de Munt.

Finalment, tal com estava previst, a Canet s'han recuperat les relacions entre CDC i UDC després de setze anys i van plegats en una única llista. Tot i això, el regidor de Cultura, Pere Xirau, que aquest mandat anava a la llista d'UMdC, encapçala una nova opció política, Canetencs Independents.

Canvi d'última hora a Argentona

Sense temps per pair que CiU no es presentava a Argentona per culpa de les desavinences entre els dos socis, ahir ERC i CDC del municipi van anunciar que incorporaven com a alcaldable a la llista republicana l'actual alcalde convergent, Ferran Armengol, i dos membres més de la formació en els números 5 i 6. A canvi, el número u d'ERC, Manel Pérez, passa al segon lloc i tres dels membres de la llista inicial hi renuncien per deixar lloc a CDC. El secretari d'organització d'ERC a Argentona, Carles Martínez, va assegurar que havien fet la consulta a la junta electoral de Mataró i que havien obtingut el vistiplau als canvis que formalitzaran avui. Tant des de la direcció de CDC com des d'altres fonts consultades per aquest diari es posa en dubte que la proposta d'ERC es pugui acabar formalitzant i que, en tot cas,l'última paraula la té la juntaelectoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes