L'oposició de Cubelles demana un ple extraordinari per aclarir les assistències a les juntes de govern

El Partit Popular de Cubelles, amb el suport de la resta dels grups de l'oposició (ICV, Iniciativa per Cubelles i Entesa per Cubelles), demanarà un ple extraordinari per debatre l'assistència dels regidors a les juntes de govern local al municipi. El PP acusa el govern de malbaratar els diners públics perquè a les juntes no hi assisteixen els cinc regidors que marca la llei, segons el grup, sinó que ho fan «tots», és a dir, els nou que integren el govern (PSC, CiU i ERC). «L'alcaldessa, si és necessari per algun cas concret, pot convidar el regidor corresponent, però a Cubelles sempre van tots els regidors a totes les juntes», segons assegura la regidora popular Juani Navarrete.

Aquesta assistència incompleix la llei, segons la regidora, que també critica la despesa que suposa: 200 euros per cada regidor, cada cop que assisteix a una junta de govern. «Cada mes arriben a celebrar-se entre tres i quatre juntes», sosté Navarrete. «Nosaltres reclamem que es compleixi la llei i que només hi vagin els regidors que corresponguin per la normativa», hi afegeix la representant del PP. La regidora també critica que, a banda de les juntes de govern local, se celebrin com a mínim dues juntes deliberants al mes, per les quals també es cobra.

El PP va presentar una moció d'urgència per debatre aquestes assistències al ple de dilluns. La urgència de la proposta, però, no es va aprovar, i la moció no va poder discutir-se. Per això, el partit demanarà la convocatòria extraordinària de ple. En aquesta sessió, el PP reclamarà «que es retornin els diners» cobrats de més per haver participat en les juntes, una pràctica que segons Navarrete es porta a terme des de principis d'aquest mandat a Cubelles.

El pont genera crítiques

L'ampliació en 187.686 euros del pressupost del projecte constructiu del pont del riu Foix, inaugurat al juny, va provocar les crítiques de l'oposició al ple de dilluns. Segons el govern, la modificació es deu al fet que «durant l'execució de les obres» van sorgir «circumstàncies no incloses inicialment que han donat lloc a incorporar aspectes no previstos i a revisar-ne d'existents». La millora de l'entorn del pont va ser un dels arguments del tripartit; l'oposició, però, hi va votar en contra. ICV no entén com s'aprova aquesta ampliació «quan ja s'ha acabat l'obra», i diu que si s'hi han afegit millores, caldria haver fet «una altra contractació» perquè s'haguessin pogut presentar altres empreses. El PP també desaprova que s'hagin inclòs en el projecte millores «que no tenen res a veure amb el pont».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres

Envoltats de desinformació

Barcelona
Alba Tobella
Cofundadora i directora de Verificat

“En campanya és quan hi ha més desinformació”

Barcelona