Política

PITU GARCIA

ALCALDABLE DE PSC-CP A VILABLAREIX

“Cal retallar en despeses innecessàries”

Ha estat l'únic regidor socialista a Vilablareix els dos últims mandats. En el primer, va ser també conseller comarcal. Té 51 anys i treballa al Departament de Justícia.

q. puig

Pitu Garcia encapçala la llista socialista per tercer cop a Vilablareix.

Quin balanç fa d'aquest últim mandat?
En el 90% de les coses hem estat d'acord amb l'equip de govern, que té majoria absoluta. Hem estat amb bona sintonia perquè practiquem una oposició constructiva. Tot i això, hi ha coses que volem dir, com ara que en els darrers dos mesos s'estan netejant i asfaltant carrers i pintant senyalització amb la venda de patrimoni. És a dir, han venut una finca per rentar la cara a alguns carrers, i això no pot ser, ha de sortir en el pressupost ordinari.
Quin són els projectes principals del seu programa electoral?
Imagino que com els altres grups, la construcció de l'institut i la renovació i ampliació de les escoles.
Què més proposen?
Cal retallar en despeses innecessàries. Estem molt preocupats perquè el 10 de maig el 100% de les despeses de Can Pere Màrtir i Can Gruart han passat a ser a càrrec de l'Ajuntament, que fins ara només n'assumia el 10%. D'on sortiran els diners? Calen retallades en despeses innecessàries. Per exemple, no pot ser que un poble de 2.600 habitants tingui quatre mitjans de comunicació: la revista, la ràdio, la televisió i el gabinet de premsa.
Entenc que no fan grans promeses quant a obres pendents.
No podem prometre coses que no es poden fer. El meu programa és petitó, només amb el que es pot tirar endavant. De fet, ja tenim molts equipaments nous gràcies al tripartit i a la Diputació quan la governaven el PSC i ERC.
Quines perspectives tenen de com aniran aquestes eleccions al poble?
Tinc un avantatge que és l'experiència, sóc el més veterà junt amb en David Mascort (ERC, alcalde), i també que només treballo el cap de setmana i disposo de molt temps per dedicar-m'hi durant cinc dies. El candidat del PP és nou i la llista és falsa, gairebé tots són de fora. I CiU ha renovat pràcticament tota la llista. Hi ha quatre candidatures, però penso que continuarà la majoria absoluta si els veïns no hi posen remei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia