Política

JEAN M. CASTEL

Cap de llista de Ciutadans a Girona

“Els ciutadans volen un canvi i nosaltres l'oferim”

Proclamen que els gironins tenen dret a saber com es gasten els diners i l'agenda dels seus regidors

Es presenten per governar

Empresari, 49 anys. Implicat en política des que va convertir-se en regidor del Partit Popular (del 2003 al 2011). Va entrar a Ciutadans el 2011 i és delegat territorial del partit des del 2012.

El lema de Ciutadans és “Per a una Girona d'altes mires”. El candidat de la formació està a favor d'aplicar les lleis i les normes i d'allunyar-se del que anomena “partitocràcia”. També està determinat a recol·locar símbols, com ara les banderes que falten al consistori: l'espanyola, l'europea i la de la ciutat.

Es veu dins de l'Ajuntament?
No ens presentem com un equip d'oposició. Continuem treballant amb un programa per als ciutadans de Girona. Perquè nosaltres volem governar Girona per poder portar a terme el nostre projecte.
Dels votants de quins partits compten aconseguir el vot?
No crec que hi hagi en cap cas calaixos de vots que es puguin etiquetar a un partit concret. Jo crec que hem arribat a un punt que la gent vol un canvi i nosaltres l'oferim. Un canvi en la política enquistada al segle passat, oferint un govern amb premisses clares: transparència i sense corrupció. Per fer-ho cal publicar el pressupost de l'Ajuntament detallat al web. Els gironins tenen el dret a saber com es gasten els seus diners. També, quina és l'agenda dels regidors, per saber si s'està a l'alcaldia treballant per a la ciutat o al Parlament, com passa ara amb CiU.
En cas d'aconseguir un regidor, pactarien?
No ens plantegem cap pacte. Continuarem treballant per portar a terme les nostres polítiques.
I quants regidors calculen treure?
El mateix, no fem càbales, perquè entenem que fa quatre anys que fem tasca municipal. La gent de la candidatura està preparada i compromesa per portar a terme el programa. Això vol dir que hem fet govern a l'ombra. Coneixem la ciutat, cada carrer, cada barri, i sabem d'on venim, sabem com estem i sabem per què no hem aconseguit els objectius que ens hem marcat.
Què canviaria del govern?
A grans trets, volem replantejar el carrer Barcelona de plaça Marquès de Camps a Emili Grahit i, en una segona fase, fins a l'Hipercor. Volem dissoldre la barrera gris que frena la vida comercial de dos grans barris, Santa Eugènia i Sant Narcís. Tot això mitjançant plans participatius reals, no nascuts amb projectes predeterminats com es fa. Els veïns i les entitats són fonamentals per plantejar-ho prèviament. I reclamem taxes equànimes perquè cadascú pagui pel que genera. Pel que fa a la llera verda de l'Onyar, hi ha un projecte de continuïtat fins a plaça Catalunya lligat a un que donarà més vida comercial al carrer del Carme.
Com ho volen portar a terme?
Fonamentalment amb plans d'ocupació gestionats pel mateix ajuntament, amb la complicitat del SOC i l'INEM. També creiem que el turisme s'ha d'ampliar obrint el centre de la ciutat cap a altres barris amb potencial i gran riquesa patrimonial. Un dels nostres objectius és reprendre la vida dels barris, donant suport als mercats i al seu comerç, que ajuden a la cohesió social, i fer petits carrers per a vianants.
Algun model de cultura alternatiu?
Volem potenciar els projectes d'artistes que resten als calaixos i situïn Girona a l'avantguarda de l'art i la cultura. Tenim la infraestructura però faltaria cercar subvencions.
Algun altre tema que els preocupi?
Escoles infantils de 0 a 3 anys gratuïtes i que compaginin els horaris amb el dels pares. I l'aplicació d'un model trilingüe: català, castellà i anglès, més adequat a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes