Política

Mas intervé en la tria del president de la Diputació

Els partidaris de Santamaria i els de Noguer tenen posicions irreconciliables

El president de CDC, Artur Mas, s'ha vist obligat a intervenir en la tria del president de la Diputació de Girona a causa de les fortes tensions entre el partidaris que sigui elegit Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, i els que aposten per Fermí Santamaria, batlle de Llagostera. Ahir al migdia hi va haver una reunió d'alt nivell a Barcelona per prendre una decisió, però les posicions irreconciliables entre un bàndol i l'altre han obligat el líder del partit a prendre ell la decisió. El nom es farà oficial molt probablement avui i serà una decisió presa unilateralment per Mas.

Consultat per aquest diari, Pere Vila, president de CDC a les comarques gironines, va afirmar que en la reunió d'ahir havia estat impossible consensuar un nom i que la decisió estava en mans del màxim dirigent del partit.

Miquel Noguer, gràcies als bons resultats aconseguits a Banyoles, és va oferir ràpidament com a candidat a presidir la Diputació. No obstant això, sectors de CDC del Gironès, amb pretensions de tenir més poder a l'ens supramunicipal, han avalat la candidatura de Fermí Santamaria, que ha revalidat l'alcaldia de Llagostera amb solvència.

Després de les eleccions municipals, Unió es resistia a perdre la presidència de la Diputació, però el trencament amb Convergència va eliminar totalment les aspiracions del partit.

La constitució del ple de la Diputació, i per tant el nomenament del president, està prevista per demà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia