Política

El govern nomena 15 nous alts càrrecs per cobrir la sortida de membres d'UDC

Neus Munté precisa que hi ha persones que han demanat marxar i d'altres que han estat substituïdes pels nous consellers

El govern ha aprovat aquest dimarts el nomenament de 15 nous alts càrrecs per cobrir les baixes per la sortida de membres d'UDC de l'executiu després de la renuncia dels tres consellers democratacristians arran de la ruptura de CiU.

La vicepresidenta i portaveu del govern, Neus Munté, ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu que hi ha persones que han demanat marxar seguint la instrucció del seu partit i d'altres que han estat substituïdes “amb tota normalitat” pels nous consellers, perquè estan confegint els equips amb els que puguin sentir-se “més còmodes”.

En el Departament de Presidència, la fins avui sotsdirectora de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, ha estat nomenada nova directora general de Relacions Exteriors en substitució d'Iban Rabasa (UDC). Guardiola i Sala (1963) –germana de l'entrenador de futbol Josep Guardiola– és llicenciada en Filologia i Literatura Catalanes per la UB, màster en Gestió Cultural per la UB i la City University de Londres i postgrau en Arts Teatrals per la The Arts Educational Schools de Londres. Entre 2003 i 2006 va ser cap de protocol del Departament d'Educació. Entre 2006 i 2011 va ser cap de Relacions Institucionals del Parlament, institució on va entrar a treballar l'any 1984, passant per diferents càrrecs.

Carles Combarros serà el nou director del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, adscrit també dins al departament de Presidència. Combarros (1975) és llicenciat en INEF per la UB, màster en Direcció i Administració d'Empreses-MBA Esade i màster en Direcció de Màrqueting per la UPF. S'ha dedicat al màrqueting esportiu durant bona part de la seva carrera. Entre 2011 i 2015 va ser tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, president del Consell d'Administració de Grameimpuls i vocal del Consell d'Administració de Gramepark. L'últim any, ha exercit com a diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Joan Delort assumeix la direcció general de Protecció Civil

Pel que fa al departament d'Interior, liderat fins ara pel secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, el fins fa poc gerent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Joan Delort ha estat nomenat nou director general de Protecció Civil, en substitució de Jordi Aurich, d'Unió. Delort ja ha exercit diferents responsabilitats en l'àmbit de la seguretat pública ja que, a banda de la Guàrdia Urbana, va ser secretari de Seguretat Pública entre 2007 i 2011, i director del Servei Català de Trànsit entre 2001 i 2003, a més de dirigir la policia local de Girona, Sant Feliu de Llobregat i Barberà del Vallès.

El govern també ha nomenat Ma Eugènia Domènech nova directora del Servei Català de Trànsit (SCT) en substitució del democratacristià Joan Josep Isern. Domenech és advocada i especialista en qüestions de transport, seguretat vial i accidents de trànsit. La seva activitat professional s'ha centrat en l'àmbit de la responsabilitat civil, sinistres de trànsit i responsabilitat penal i en la defensa del dret de les víctimes. Actualment forma part de diferents comissions i grups de treball sobre mobilitat i seguretat viària tant d'àmbit català com estatal. Des de 2004 és la presidenta de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit P(A)T, de la qual forma part des de 1987. Ha estat vicepresidenta tercera de la Fundació Catalana de Seguretat Viària.

De la seva banda, Cèsar Puig assumeix la secretaria general del departament d'Interior, càrrec que fins ara ocupava Josep Martínez. Puig és llicenciat en dret i ja ha ocupat diversos càrrecs a l'Administració. Entre el 2000 i el 2004 va ser delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, i anteriorment havia estat cap del Servei Territorial de Joventut, entre altres. El 2011 va ser nomenat director dels Serveis Territorials i Sostenibilitat.

Els canvis a Interior es completen amb el nomenament del doctor en Dret Federic Adan com a director del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 – càrrec que fins ara ocupava David Ciudad– i Jaume Domingo, que agafa el relleu a Núria Aymerich al capdavant de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Domingo va començar la seva col·laboració amb l'escola de Policia de Catalunya com a professor i el 2002 va començar a coordinar projectes d'innovació. Entre 2011 i 2013 va ser cap del Gabinet de Seguretat del Departament d'Interior, des d'on va coordinar l'elaboració de l'informe de Seguretat de Catalunya i l'Enquesta de Seguretat Pública, entre d'altres. Des de 2014 és coordinador de Programes de Prospectiva de la Direcció General d'Anàlisi i Prospectiva del Departament de la Presidència.

Així mateix, Josep Maria Elorduy ha estat nou secretari general del departament d'Agricultura; Esther Peña de las Heras serà la nova directora general de Desenvolupament Rural i Alfons Vilarrasa assumirà la direcció general d'Agricultura i Ramaderia. Aquest últim agafa el relleu de Miquel Molins, que ha estat substituït tot i haver manifestat la seva voluntat de seguir al càrrec després de la sortida d'UDC del govern. Vilarrassa, llicenciat en Veterinària ha desenvolupat diversos càrrecs al Departament d'Agricultura, sobretot en l'àmbit de la salut animal i als serveis territorials. Ha estat subdirector general de Producció Agroalimentària i també de Ramaderia. Al Departament de Salut ha exercit com a director de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA).

Dins del mateix departament, el govern ha nomenat Joan Girona com a director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i Raquel Sistaré com a directora de Serveis. Girona ostentarà un càrrec que fins ara ocupava Domènec Vila que, de la mateixa manera que Molins, volia seguir al càrrec. Girona és enginyer agrònom i investigador científic a l'IRTA des d'on ha coordinat grups de treball i ha organitzat diferents congressos científics. Amés, també ha estat professor adjunt de la UdL i ha exercit en altres centres universitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.