Política

Més transparència i menys sous a Deltebre

L'Ajuntament de Deltebre estalviarà 57.143 euros anuals en retribucions i salaris als regidors de la corporació municipal. El nou govern de CiU ha decidit abaixar salaris amb l'objectiu “d'optimitzar recursos al màxim” i poder destinar aquests diners “a mecanismes de transparència i a polítiques socials”, segons va detallar en la sessió del ple municipal la tinenta d'alcalde de Dinamització Econòmica i portaveu del govern, Anna Giménez. Així hi haurà quatre regidors amb dedicació parcial a l'Ajuntament i la resta de membres del govern local, inclòs l'alcalde, Lluís Soler, cobraran per assistències (amb un màxim de 1.460 euros bruts al mes). Aquest estalvi s'ha aconseguit, ja que hi ha dos regidors menys amb dedicació que el mandat passat, així com per la decisió que una part de l'equip de govern “no tingui dedicació i cobri per assistències”, fet que ha suposat un estalvi de 20.573 euros amb costos a la Seguretat Social.

A més hi ha hagut una “rebaixa del sou brut mensual respecte a l'anterior govern”, va explicar l'alcalde, Lluís Soler. Els grups de l'oposició es van abstenir en la votació i van valorar positivament les mesures d'estalvi impulsades pel govern local. La sessió plenària celebrada dilluns a la nit va aprovar per unanimitat mantenir totes les competències del ple al mateix ple com a mecanisme de transparència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia