Política

Les Corts gastaran 64.200 euros en Iphone 6 per als 99 nous diputats

La valenciana MyWiGo s'ofereix a rebaixar el preu per cinc amb un mòbil “ideat a València”

La Mesa de les Corts valencianes, formada per tots els grups de la cambra –PP, PSPV, Compromís, C's i Podem– ha aprovat una despesa de 64. 200 euros per a la compra de 99 terminals d'Iphone 6 de 16 GB per a tots els diputats del parlament valencià, a una mitjana de 648,48 euros per aparell.

Així consta en la resolució signada per l'expresident de les Corts Francesc Colomer –que ahir va deixar el càrrec– d'acord amb l'informe presentat pel cap de Servei d'Informàtica de la cambra sobre equipament de l'oficina mòbil per als diputats, “davant la manca d'equips disponibles” i vist que hi ha existència de crèdit. L'informe, a més, compta amb el vistiplau de la Intervenció de la institució, segons el document de la Mesa a què ha tingut accés Europa Press.

Així mateix, l'acord estableix que el cost del subministrament de cadascun dels terminals es realitzarà amb càrrec al consum de la seua corresponent línia mòbil. Finalitzat el període d'adhesió al contracte, es realitzarà la regulació del possible excés de consum per aquest concepte.

En aquest sentit, l'informe d'Informàtica assenyala que, atés que la facturació de les línies mòbils és fixa al llarg de sis mesos de durada de l'actual pròrroga del contracte, “el previsible desajustament de la facturació s'haurà de regularitzar al final d'aquest període, a finals d'octubre de 2015”.

Smartphone valencià

D'altra banda, el document de la Mesa estableix que la contractació de la línia i dels smartphone s'efectuarà amb Telefónica. Sobre aquest tema, la multinacional valenciana smartphones, en un comunicat, ha dit que s'ofereix a “rebaixar la factura en telefonia dels diputats valencians”. Des de MyWiGo asseguren que poden “reduir per cinc el cost total d'aquesta factura amb el model Halley, un terminal ideat a València i que pot prestar els mateixos serveis que els actuals triats per als diputats”.

Segons ha explicat, es tracta del terminal de gamma mitjana-alta MyWiGo Halley, un dels models “amb més èxit” de l'empresa i que compta amb unes dimensions de cinc polzades, amb un processador quadcore que permet el treball multitàrea, dual-sim, lliure, el primer modele 4G LTE de MyWiGo i amb el servei tècnic a la Pobla de Farnals. “Una aposta per la reducció de costos i el foment de les empreses tecnològiques valencianes que pretenen ser part important del teixit productiu i són generadores d'ocupació”, ha afegit la companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona