Política

CDC vol unitat i no expulsarà els exregidors crítics de Tarragona

La decisió arriba el dia que Albert Abelló demana la militància al partit

L'objectiu és “fer pinya” perquè el 27-S s'aconsegueixin més bons resultats a Tarragona

L'assemblea de militants de CDC de Tarragona que es va fer dimarts a la nit va decidir no tractar del tema de l'expulsió dels exregidors de l'Ajuntament Victòria Forns, Maribel Rubio, Xavier Quinta i Òscar Busquets, que es van mostrar crítics amb la llista d'Albert Abelló en les eleccions municipals.

Convergència ha preferit girar full i no posar sobre la taula l'obertura d'un expedient contra aquells regidors, una decisió que ha quedat “en l'ordre intern del partit”, tal com va expressar el president del comitè local del partit, Jordi Sendra. La raó és que CDC vol transmetre a la ciutadania de Tarragona una imatge d'unitat i centrar tots els esforços de cara a les eleccions catalanes del 27 de setembre. Tant és així, que Jordi Sendra considera que “la cura del partit es diu 27-S”, i ha anunciat que aquest estiu treballaran de valent i “fent pinya” per aconseguir “els millors resultats possibles, primer a Tarragona i després a Catalunya”. Sendra qualifica aquestes eleccions de “les més importants en la història de CDC”, on per primer cop no se sentiran “cohibits” per la presència d'Unió.

Sobre les relacions entre UDC i CDC a l'Ajuntament de Tarragona, el president del comitè local considera que aquest debat l'haurà de fer cada partit segons la realitat de cada municipi. De moment, a Tarragona el grup municipal de CiU continuarà junt. Sendra va batejar l'assemblea feta a la seu de Convergència com a “exquisida” i va destacar que s'havien produït fins a setze intervencions. La trobada va dedicar molt poc temps a valorar els resultats de les passades eleccions municipals i es va centrar bàsicament en les eleccions del 27-S.

Benvinguts al futur

Durant els pròxims dies, Tarragona i la resta de capitals del Camp i l'Ebre seran el marc de la jornada Benvinguts al futur, en què dirigents del partit escoltaran les propostes dels ciutadans i explicaran els avantatges d'aconseguir la independència. En la campanya hi haurà la presència de les primeres espases del partit, com ara Francesc Homs, Felip Puig, Pere Macias, Josep Rull i Santi Vila, que serà l'encarregat de presentar-la a Tarragona. D'aquestes sessions, en sortirà una bona part del programa electoral amb vista al 27-S amb “una premissa bàsica, la independència”.

Abelló vol ser militant

El mateix dia de l'assemblea, el portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament, Albert Abelló, va sol·licitar la seva militància a CDC. Tot i obtenir els pitjors resultats de la història, amb només tres regidors, aquest gest va contribuir a fer que l'assemblea li donés la confiança per treballar i encapçalar el partit al consistori “des d'ara i fins a l'últim dia del mandat”, va anunciar Sendra. Per millorar la col·laboració entre el partit i el grup municipal, Convergència ha creat un comitè d'enllaç entre les dues parts per tractar de política local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona