Política

Homs intueix un acord per la unitat dels independentistes el 27-S

El conseller destaca que el posicionaments de les últimes hores apunten que aquesta unitat està més a prop del que alguns pensen

Apel·la a fer “sacrificis” per posar “per davant” la victòria de l'independentisme

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha apuntat aquest dijous que, després de la proposta del líder d'ERC, Oriol Junqueras, comença a “intuir” que en breu hi haurà un acord per la unitat dels independentistes de cara al 27-S.

Homs s'ha referit així a la proposta del president d'ERC, Oriol Junqueras, d'articular una llista d'entitats independentistes sense la presència de polítics, en la línia de la iniciativa del president català, Artur Mas (CDC), sobre la qual estan deliberant les organitzacions interpel·lades al llarg de la present setmana.

El conseller ha destacat que “en aquestes últimes hores comencen ha haver posicionaments que, per primera vegada en molts mesos, apunten que la unitat serà més possible del que es pensava”.

El dirigent de CDC ha apel·lat a treballar per la unitat amb vista al 27-S perquè, segons ell, aquesta serà “multiplicadora de la força” de l'independentisme a les urnes. “La unitat no només fa la força, la multiplica”, ha dit.

Per aquest motiu, ha demanat fer “sacrificis” i posar “per davant” l'objectiu que l'independentisme surti endavant en les pròximes eleccions.

“Tinc la convicció que s'albira un acord que fa unes hores o uns dies no era abastable, i hem de ser tots capaços de fer tots els sacrificis i posar per davant totes les obligacions que moral i col·lectivament tenim per fer que el 27-S surti, perquè ens juguem la llibertat del país”, ha subratllat.

Finalment, ha assenyalat que “amb el referent del 9-N i l'experiència d'aquests darrers dies, crec que ens en sortirem”. “I ho dic igual que mesos enrere deia que amb el 9-N ens en sortiríem”, ha conclòs.

El conseller ha intervingut aquest dijous a la nit en el lliurament dels Premis 9N 2015 que l'associació Moment Zero ha lliurat als periodistes Vicent Partal i Pere Martí pels seus respectius llibres sobre el procés sobiranista Desclassificat: 9N i Escac a l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia