Política

Chacón celebra que Pedro Sánchez escollís una gran bandera espanyola per fer el seu primer discurs com a candidat a La Moncloa

La dirigent socialista afirma que va posar com a condició per liderar la llista del PSC al Congrés que el programa no inclogués la consulta

La secretària de Relacions Internacionals del PSOE i candidata a les primàries per anar de cap de llista a les eleccions espanyoles, Carme Chacón, ha assegurat aquest divendres que a ella li va “agradar” que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, oferís el seu primer discurs després de ser proclamat candidat a la Moncloa amb una gran bandera espanyola al darrere. En una entrevista al programa 'Espejo público' d'Antena3, Chacón ha apuntat que va ser un gest encertat, però ha assenyalat que “li hagués agradat encara més” que apareguessin altres banderes com la de la UE i de les comunitats autònomes.

Chacón ha assegurat que ella va posar com a condició per ser cap de llista del PSC a les eleccions espanyoles que el programa electoral no inclogués la consulta ni el dret a decidir. Segons ha apuntat, en la mesura que l'independentisme ha decidit ja “saltar-se la Constitució” el PSC ha de dir “que no té por als canvis” i que hi ha “una solució federal” a aquests problemes.

Amb tot, ha defensat que Catalunya és una nació i ha rebatut les tesis de Patxi López, que va apuntar que no es pot considerar com a tal i que cal parlar només de singularitat. Segons Chacón, a l'Estat els “sentiments nacionals” que existeixen, com el català, tenen un estat propi “que es diu Espanya” i ella “n'està orgullosa”. També ha insistit en la necessitat que l'Estat sigui federal, de manera que es “reconeguin les identitats” i també existeixin “regles clares”.

Chacón també ha retret al govern de Mariano Rajoy que posi en marxa una rebaixa de l'IRPF al final de la legislatura després de “mentir”, augmentar de manera “brutal” els impostos i retallar els serveis socials. Ha insistit en demanar una rebaixa de l'IVA cultural i ha recordar que cal que el govern espanyol augmenti els ingressos per recuperar l'Educació i la Sanitat.

L'exministra també ha restat transcendència a la davallada del vot socialista arreu de l'estat als últims comicis i ha apuntat que la “nova democràcia” que “arriba” a l'Estat implica “consensos” i capacitat d'arribar a acords entre diverses forces. Segons Chacón. aquests comicis autonòmics i municipals han deixat clar que els ciutadans demanen “canvis”, com ho demostra el fet que bona part dels territoris estaran a partir d'ara governats per presidents del PSOE.

Preguntada per si descarta totalment aspirar a La Moncloa en un futur, Chacón ha recordat que ella tornarà a anar a les llistes a les generals “per la seva terra”. “tinc una responsabilitat pel que estem vivint, que no és només una crisi tan dura com la que viu Espanya, sinó un govern que afegeix problemes als problemes que ja tenen els catalans amb la crisi i que per primera vegada en democràcia des de les pròpies institucions de Govern s'està fomentant la separació amb la resta d'Espanya”.

“Que hi havia independentisme a Catalunya, ha passat sempre, però és la primera vegada que un govern des de les institucions de tots està fomentant obertament la independència” i això “és un problema prou greu perquè tots hi treballem”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona