Política

EI va atacar els civils deliberadament a Kobane

Human Rights Watch denuncia la mort d'entre 233 i 262 persones durant l'ofensiva terrorista del mes passat a la ciutat siriana

El grup islàmic publica fotos de la destrucció d'escultures a Palmira

Presumptes combatents d'Estat Islàmic van atacar deliberadament civils durant el seu assalt a l'enclavament kurd sirià de Kobane el 25 de juny passat, segons va assegurar ahir Human Rights Watch (HRW). L'organització de drets humans va destacar que entre 233 i 262 civils van morir i 273 més van resultar ferits durant aquesta ofensiva, segons les xifres de les autoritats kurdes de Síria i ONG locals.

Quinze testimonis recollits per HRW van explicar que membres d'EI van entrar disfressats de milicians de les Unitats de Protecció del Poble, milícies kurdes i del rebel Exèrcit Lliure Sirià. Els atacants van matar els civils amb rifles d'assalt, armes automàtiques i, en alguns casos, ganivets i granades. “Els supervivents ho van descriure com una matança d'EI que tenia com a objectiu principal aterrir els residents. Va ser un atac planejat contra la població civil”, va remarcar la investigadora sobre terrorisme de l'ONG, Letta Taylor. L'assalt va començar amb un triple atemptat suïcida amb cotxes bomba i seguidament els membres d'EI van travessar la ciutat amb cotxes i a peu disparant contra els que intentaven fugir. Alguns atacants van perseguir les seves víctimes fins a casa seva i van assassinar els seus familiars.

Mentrestant Estat Islàmic va publicar fotografies dels seus milicians destruint diverses escultures saquejades de les ruïnes de la ciutat siriana de Palmira, entre les quals hi ha una estàtua d'un lleó de més de 2.000 anys d'antiguitat.

El director d'Antiguitats de Síria, Maamum Abdelkarim, va explicar que la destrucció d'aquesta estàtua, coneguda com el Lleó d'Al Lat, “és el crim més greu comès per Estat Islàmic contra el patrimoni de les runes de Palmira”. Abdelkarim va detallar que l'estàtua va ser descobert als jardins el 1977 i que estava en una caixa metàl·lica als jardins del museu per aconseguir la seva preservació. La mida de l'estàtua era de tres metres i mig d'alt, i el pes, d'unes tres tones.

LA DATA

25.06.15
Estat Islàmic assalta l'enclavament kurd de Kobane i mata més de 200 civils deliberadament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia