Política

Sánchez, “convençut” que el 27-S hi haurà “majoria” independentista

El president de l'ANC confia en el “marge d'error” de l'enquesta del CEO i fa una crida a la mobilització per ampliar els resultats

Assegura que “els acords” i “la voluntat d'unitat” entre els partits “ajudarà” a “sumar” suports a la independència

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, ha tret ferro aquest divendres als resultats de l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), segons els quals el ‘no' a la independència puja al 50% i se situa a set punts del ‘sí' (42,9%). Sánchez s'ha emparat en el “marge d'error” que tenen “totes” les enquestes i ha augurat que el 27-S hi haurà una victòria del ‘sí'.

El líder de la plataforma independentista ho dit durant l'acte de presentació de l'Acord d'Esquerres per la República Catalana, al final del qual ha respost les preguntes de la premsa sobre el resultat del sondeig del CEO que s'ha conegut minuts abans.

Sánchez ha restat transcendència a l'avenç dels detractors de la independència de Catalunya, que ja supera en sis punts als favorables, i ha volgut llançar un missatge optimista als sobiranistes. Segons ell, “com totes les enquestes”, la del CEO “té un marge d'error”.

“Crec que la foto està com la teníem fa uns mesos. El terra a partir del que comencem a construir el procés constituent és molt sòlid. Saber que tenim un 42% de la població favorable a la independència i que 2,4 milions de persones van estar compromeses amb el dret a decidir en el 9-N, ens dóna raons per pensar que el 27-S hi haurà una majoria suficient al Parlament per iniciar aquest procés”, ha sentenciat.

Així, ha fet una crida als independentistes perquè aprofitin el temps fins a les eleccions per “mobilitzar aquests sectors, ampliar-los i probablement els resultats seran millors del que l'enquesta mostra”.

L'enquesta del CEO arriba en plena discussió sobre les diferents formes de candidatures en que el sobiranisme concorrerà a les eleccions del 27-S i, a més, just el dia que l'ANC fa la seva consulta interna per prendre posició al respecte. En aquest sentit, el president de l'entitat ha apuntat que “la voluntat de la unitat segur que ajuda” les tesis independentistes i a poder millorar resultats de cara al 27-S.

“No és només un debat sobre la llista. Aquesta és una opció; però és tan important com gestionar el 28 de setembre i saber com gestionar les complicitats i aliances. Serà un Parlament molt plural i quanta més pluralitat hi hagi, més necessitat de consens. I a l'ANC apostarem molt fort pels acords”, ha explicat. “Segur que els acords ajuden molt més a sumar que a la fragmentació i divisió”, ha afegit en referència als possibles pactes preelectorals.

Pel que a la consulta interna de l'ANC, ha demanat “una alta participació dels socis” per poder “escoltar la seva veu”. Sánchez ha avançat que si guanya el ‘sí', el següent pas de l'ANC serà “prendre una decisió per iniciar un procés de converses formals amb les formacions polítiques i altres entitats per buscar la confluència i l'acord. “I no només de cara al 27-S, no només en el debat de com ens hem de presentar, sinó també sobre què hem de compartir com a programa i parlant de la governabilitat del dia 28, durant el procés constituent”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona