Política

Albert Rivera i Inés Arrimadas seran els candidats de Cs a les eleccions espanyoles i catalanes

El partit anuncia que no caldrà fer cap votació perquè són els únics aspirants que han aconseguit reunir els avals de les primàries

Ciutadans (Cs) ha confirmat aquest divendres que el líder de la formació Albert Rivera i la diputada al Parlament Inés Arrimadas seran els candidats de a les properes eleccions espanyoles i catalanes, respectivament.

El secretari d'organització del partit, Fran Hervías, ha anunciat aquesta tarda en una roda de premsa la proclamació dels dos caps de llista. Segons ha explicat, procés de votació no serà necessari perquè els altres precandidats no han aconseguit els suports necessaris en les primàries.

Hervías ha explicat que set militants han demanat avals per optar a la presidència del govern espanyol i que Albert Rivera ha aconseguit reunir 2.904 suports d'un total de 3.031 emesos, molt per sobre del mínim requerit que estava fixat en els 509. El següent precandidat que ha aconseguit més avals ha estat Gabriel Soria Díaz, membre d'aquesta formació a Jaén, que ha presentat 44 firmes. Els altres precandidats a les eleccions espanyoles han estat José Luis San Miguel Mourisco, de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) amb 33 avals; Miguel Gómez Pedrosa, de Sabadell (Vallès Occidental) amb 9 avals; Jordi Clausell Martín, de Vila-real (Castelló) amb 20 avals; Gregorio Daniel Prieto Beneitez, de Lleó, amb 19 avals; i Manuel Baltar, de Tenerife i 2 avals.

De la seva banda, Inés Arrimadas ha aconseguit 376 avals d'un total de 390. El mínim per optar a encapçalar la llista al Parlament català estava establert en 281 firmes. L'altre precandidat, Paco García, ha aconseguit 14 avals.

Una vegada acabat el procés de primàries per designar als caps de llista a les generals i a les autonòmiques catalanes, Ciutadans iniciarà el procés per elegir els candidats de les altres tres demarcacions electorals catalanes, així com els de la resta de províncies espanyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia