Política

Jordi Sánchez demana una alta participació en la consulta perquè l'ANC tingui “mandat clar” sobre el 27-S

El líder de la plataforma independentista té la percepció que està havent-hi una “bona participació”

La victòria del ‘sí' significarà apostar per la “màxima confluència” sobiranista als comicis

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, (ANC), Jordi Sánchez, ha subratllat aquest divendres que cal una alta participació en la consulta interna que l'entitat celebra aquest divendres a la tarda i dissabte al matí per tenir un “mandat clar” sobre el paper que ha d'assumir l'associació d'aquí fins a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.

Sánchez ho ha dit després de dipositar el seu vot en el punt de votació de l'ANC al barri barceloní de Gràcia, però no ha volgut precisar si ha votat ‘sí' o 'no'. En aquest sentit, ha recordat que els dirigents de l'entitat es van comprometre a “no fer campanya” per cap de les dues opcions.

El líder de la plataforma independentista ha advertit que el percentatge de participació serà fonamental a l'hora de valorar els resultats a partir de dissabte a les dues del migdia, quan es tancaran els locals i també la votació telemàtica. “És important una alta participació per tenir un mandat clar”, ha dit.

No ha revelat quin és el sostre de participació a què aspira l'entitat, però sí que ha dit que volen que participin com a mínim els 7.000 socis que van votar en les eleccions al secretariat de l'ANC que es van celebrar el mes de maig.

Les votacions han començat aquest divendres a la tarda i Sánchez ha tingut la percepció que en les primeres hores de la consulta hi havia una “bona participació”. La primera ronda de votacions es fa entre les 17 i les 21 hores d'avui i la segona entre les 10 i les 14 hores del dissabte.

34.768 socis de ple dret de l'ANC estan cridats a les urnes per respondre a la pregunta: Vols que l'ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27S que ens porti a la independència de Catalunya?.

Sánchez ha apuntat que una victòria del ‘sí' donaria a l'ANC el mandat per buscar la màxima confluència sobiranista de cara al 27-S, és a dir “el nombre més petit de llistes sobiranistes possible”. “No vol dir una llista única. Si en podem fer tres millor que quatre, dos millor que tres, i una millor que dos”, ha precisat.

Si finalment hi ha més d'una llista sobiranista, l'ANC treballarà perquè les diferents candidatures portin elements compartits de defensa de la independència. I també perquè l'endemà de les eleccions hi hagi un “govern estable” dels sobiranistes.

Si guanya el ‘no' en la consulta, l'ANC prosseguirà amb la seva campanya per al 27-S, en què reivindica que les eleccions són de caràcter plebiscitari i en què busca mobilitzar el vot sobiranista per aconseguir una majoria independentista a les urnes.

Un cop es coneguin els resultats el secretariat nacional començarà a treballar per donar compliment al mandat dels socis. La setmana que ve es preveu molt intensa, tot i que Sànchez ja ha avisat en diverses ocasions que l'ANC intentarà mantenir la “discreció”.

L'inici de la consulta interna de l'ANC ha coincidit amb la publicació del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), en el qual el ‘no' a la independència avança dos punts mentre el ‘sí' es manté estable.

Segons el dirigent independentista, aquesta no és necessàriament una dada negativa, però ha reconegut que des del 9-N els partits polítics i les entitats “no hem acabat de gestionar prou encertadament el procés i la gent ha quedat un pèl desorientada”.

Amb tot, ha afirmat el 42% que dóna suport a la independència, segons l'enquesta, suposa un “bon” punt de partida per capgirar els percentatges abans del 27-S. “És normal que hi hagi gent amb dubtes. Però quan sapiguem explicar que la independència ajudarà a millorar les condicions de vida de la gent, el 42% creixerà i permetrà de manera clara guanyar la consulta democràtica que farem més tard que d'hora”, ha augurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona