Política

política

Un detingut a Badalona per enaltiment d'EI per internet

Agents de la policia espanyola van detenir, la matinada de dissabte, un home a Badalona acusat de fer enaltiment, propaganda i proselitisme d'Estat Islàmic (EI) per internet, segons el Ministeri de l'Interior. L'arrestat havia creat diferents perfils a les xarxes socials per fer publicitat d'accions de l'organització terrorista. Els missatges llançats, i que s'han anat seguint en el curs de la recerca policial, implicaven una “crida a l'acció”, segons recollia l'agència ACN.

Interior va explicar que el detingut és un home de nacionalitat marroquina que, segons la investigació, feia mesos que es dedicava a fer difusió d'EI. Des de les xarxes, donava a conèixer accions de l'Estat Islàmic entre membres de les comunitats musulmanes del seu entorn.

La Policia espanyola sospita que una de les seves missions principals era adoctrinar persones del seu entorn: per una banda, instant els musulmans a acudir a Síria o a l'Iraq per formar part de l'autoproclamat califat i, per l'altra, convencent els que no poden viatjar perquè cometin accions terroristes als seus països d'origen o residència.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.