Política

estat espanyol

La bandera de l'orgull gai desfila per “la igualtat en les lleis”

La manifestació de l'orgull gai va recórrer ahir els carrers de Madrid. La marxa, en què es reclamava un conjunt de lleis amb l'objectiu d'aconseguir la igualtat real entre heterosexuals, homosexuals, bisexuals i transsexuals, va omplir el centre de Madrid. La manifestació l'encapçalava una pancarta amb el lema “Lleis per a la igualtat real ja!”. A la “marea arc iris” s'hi van unir els secretaris generals del PSOE i Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, respectivament; els diputats Alberto Garzón, d'IU, i Julio Lleonart, d'UPyD, entre d'altres polítics. També hi van acudir els secretaris generals d'UGT i CCOO, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, amb altres representants sindicals madrilenys. Aquest any, l'alcaldessa de la capital espanyola, Manuela Carmena, va donar la benvinguda a la manifestació a la plaça Colón, on va tenir lloc la lectura del manifest. El líder del PSOE va destacar la importància de la causa gai.

Les entitats organitzadores de la manifestació van negar haver convidat els representants del govern de la Comunitat de Madrid en considerar que “no es donen les circumstàncies polítiques” perquè és necessari que abans “demostrin, a través de polítiques concretes, el seu compromís actiu i el seu canvi d'actitud” amb el col·lectiu LGTB. El
conseller de Presidència de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, va assistir finalment a la marxa, però no es va sumar a la capçalera de la manifestació, tal com li havien demanat els col·lectius organitzadors. Telemadrid va retransmetre en directe la marxa per primera vegada.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia