Política

Jordi Sànchez: “No avalarem fórmules per salvar els mobles el 27-S”

El president de l'ANC assegura que només donaran suport “al millor acord per guanyar”

“Està encara tot molt verd però en poques hores es poden anar tancant coses i molt ràpid”

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dilluns que l'Assemblea Nacional Catalana “no avalarà fórmules per sortir del pas de cara el 27-S, no anirem a salvar els mobles”. En una entrevista a Els matins de TV3, Sànchez ha assegurat que l'entitat donarà suport “al millor acord per guanyar” i que si l'ANC “no troba bo” la fórmula pactada “ho direm”, perquè així es fa “una pressió directa als partits”. Sànchez ha reiterat que cal aconseguir una “majoria absoluta” al Parlament de Catalunya per iniciar el recorregut després del 27-S i que, per tant, cal comptar amb els partits independentistes però també amb les formacions que s'han posicionat clarament a favor del dret a decidir. D'aquesta manera “es permetrà una majoria còmoda”.

Per Sànchez, “és millor una llista que dues i dues que tres” i ha insistit que “hi ha capitals humans que no podem perdre”. De moment, però, sobre el debat de les llistes de cara al 27 de setembre, “està encara tot molt verd“, tot i que “en poques hores es poden anar tancant coses i molt ràpid”.

En aquest sentit. Sànchez ha assegurat que l'ANC i Òmnium van “a la una” a l'hora de buscar la millor fórmula i ha remarcat que els preocupa “quedar-nos en el debat de les llistes” perquè els “preocupa” que a partir del 27 de setembre “no tornem a veure encallat el procés i la governabilitat del país”.

Sànchez ha defensat que entre el 15 i el 20 de juliol hauria d'haver una comunicació sobre la decisió pel que fa a la llista o llistes proposada per la societat civil, amb o sense els partits polítics, per poder marxar de vacances amb les coses clares.

Sànchez ha defensat que en les llistes hi ha d'haver “persones de màxim consens i competents professionalment per donar solvència a l'electorat”. Però també ha avisat que hi ha “dos o tres llistes no s'ha de llegir com un fracàs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia