Política

El gerent de FGV fa esperar un quart d'hora la consellera, que demana documentació sobre l'accident del metro

El president de la Generalitat, Ximo Puig, retraurà per escrit a Pablo Cotino el seu comportament “antidemocràtic” amb M. José Salvador

El Consell plantejarà la seua destitució quan es reunisca el consell d'administració de l'empresa

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, enviarà una carta a l'actual general de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), Pablo Crespo, per a retraure-li l'actitud que va mantidre ahir amb la consellera d'Habitatge i Obres Públiques. Segons ha explicat Mónica Oltra, vicepresidenta i portaveu del govern en la roda de premsa posterior al ple del Consell, M. José Salvador va haver d'esperar un quart d'hora a les portes de la seu de FGV “perquè no havia comunicat la seua visita”. “Aquesta és l'excusa que es va donar a la consellera”, ha dit Oltra. Salvador havia acudit per veure si ja estava a la seua disposició la documentació que la seua Conselleria ha sol·licitat en relació amb l'accident del metro del 3 de juliol de 2006. “El comportament del senyor Pablo Cotino no entra dins de cap lògica, ni comportament democràtic. No és així com s'ha d'actuar davant de qualsevol conseller, càrrec públic i diputat”, ha expressat Oltra qui també ha recordat que, en aquest cas, Cotino és un subordinat de Salvador.

Preguntada pel motiu pel qual considera que el gerent de FGV va actuar així, Oltra ha explicat que coneix des de fa molt de temps Cotino “i sé com se les gasta”. “Entenen la política des de l'abús de poder. He viscut –ha afegit– episodis indescriptibles amb ell que algun dia hauria d'escriure, fins i tot he hagut de barallar-m'hi per un document. Jo crec que no entén on està jeràrquicament situat respecte a la conselleria, i m'atreviria a dir que fins i tot ha actuat amb un punt misogínia. No sé si hauria actuat de la mateixa manera amb un conseller més gran. Crec que la seua resposta no hauria sigut igual”.

La vicepresidenta ha indicat que el govern s'ha plantejat la possibilitat de destituir-lo, però que primer s'ha de reunir el consell d'administració de l'empresa per a prendre aquesta decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona