Política

El PSC, satisfet de tornar a governar al costat d'ERC i fer feina a Arenys de Munt

Asseguren que hi aporten l'experiència i que han treballat molt a gust l'anterior mandat

L'ocupació i l'habitatge seran dues de les prioritats

El que ja s'havia anunciat s'ha materialitzat en el pacte de govern entre ERC i el PSC a Arenys de Munt. La portaveu, Àngels del Castillo, es va mostrar satisfeta per tenir l'oportunitat de tornar a formar part del govern. “Tenim l'oportunitat de tornar a governar, amb l'experiència, havent madurat i sabent el que volem”, va dir l'endemà de fer-se oficial el pacte. La regidora socialista que a l'anterior mandat va portar la regidoria de Benestar Social continuarà amb aquesta tasca i n'afegirà de noves amb la creació de les àrees d'Ocupació i Habitatge. En aquest sentit, va avançar que l'objectiu de les regidories que s'han d'aprovar en el ple de cartipàs dimarts són prioritàries dins l'àmbit social. Primer, per fomentar l'ocupació i reduir la llista d'aturats, i en segon lloc, amb la finalitat de crear una borsa d'habitatge social a preus assequibles. Entre les prioritats de les dues forces que governaran Arenys de Munt també hi ha continuar la urbanització de la riera. Sobre les diferències a nivell nacional, la regidora va assegurar que “no hi haurà problema perquè sempre han respectat les ideologies dels altres”.

El cartipàs que s'estructura amb tres grans àrees es presentarà el mateix dimarts en un acte públic abans del ple. L'alcalde, Joan Rabasseda, que assumeix les carteres de Governança, Territori i Medi Ambient, valora el suport del PSC, tot i que el govern es manté amb minoria. Confia anar fent acords amb CiU i la CUP.

LES FRASES

Al costat d'ERC hem treballat molt a gust de forma interna i això es reflecteix als veïns. Tenim molts projectes en comú
Tenim l'oportunitat de tornar a governar, amb l'experiència, havent madurat i sabent el que volem
Àngels del Castillo
portaveu del psc

La divisió de la CUP cueja

La secretària de l'Ajuntament va rebre la setmana passada documentació per partida doble de la CUP. El cap de llista, Josep Manel Ximenis, que ha estat desautoritzat per part del seu partit, va presentar els documents per poder constituir el grup municipal que encapçalava a les darreres eleccions. La portaveu de la CUP, Maria Ballester, que rep el suport del partit, va entregar també la documentació adjuntant les resolucions signades pel seu partit arran de la crisi interna i la del secretari general de la CUP que l'acredita com a portaveu. En el ple de dimarts, s'ha d'aprovar el cartipàs i en el segon punt de l'ordre del dia aprovar la constitució dels grups municipals. Ximenis i la regidora Esther Sànchez, que van agafar l'acta, contra les ordres del partit, passaran a al grup de regidors no adscrits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El fiscal general recusa quatre dels fiscals que han de decidir la seva continuïtat

Barcelona
FIGUERES

Veray demana concentrar el vot en el PP per evitar suports a l’independentisme

FIGUERES
política

Els exconsellers Sàmper i Vila donen suport a un Salvador Illa president

barcelona
guerra a europa

La UE acorda destinar a Ucraïna els beneficis dels actius russos

barcelona
guerra a europa

Rússia llança un nou atac massiu contra el sistema energètic ucraïnès

barcelona
Política

Mor Kim Ki Nam, el mestre de la propaganda de Corea del Nord

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona