Política

ICV-EUiA i Podem donen suport al cartipàs de Lloret

En el ple d'aprovació de les àrees i retribucions hi va haver dos fronts, amb esmenes del Millor, el PSC, C's i el PP

El nou govern de Lloret de Mar (CiU i ERC-Avancem) no va tenir gaires entrebancs ahir per tirar endavant el cartipàs i aprovar les retribucions dels càrrecs electes. La renúncia a tenir assessors (en l'anterior pacte CiU-PSC se'n preveien tres) i la rebaixa substancial del sou de l'alcalde (marcada per la nova llei) van fer que ICV-EUiA i En Lloret Sí, Se Puede (vinculat a Podem) donessin suport a les propostes del govern, tot i que el portaveu d'En Lloret Sí se Puede, Paulino Gracia, va dir que era partidari de rebaixar més els sous, i Xavier Rodríguez (ICV-EUiA) va trobar a faltar una regidora laboral.

El suport d'aquests dos partits al cartipàs i a les retribucions (i el rebuig a esmenes presentades pel Millor, el PSC, Ciutadans i el PP per rebaixar encara més les retribucions i canviar els horaris dels plens) va acabar provocant més enfrontament i debat entre els grups de l'oposició que no pas amb el govern, sobretot entre el Millor i ICV-EUiA. Rodríguez va felicitar el nou govern “perquè amb el pacte amb el PSC ens colaven tres assessors”, i va assegurar que només hi havia un altre grup contrari a crear tres càrrecs de confiança, Podem. Marc Fuertes (Millor) el va acusar de voler-se penjar medalles: “La gent ha de saber que si no hi ha assessors no és perquè ICV-EUiA ho hagi impedit, és perquè la majoria dels grups no en volia, ni ERC en volia, ni Ciutadans ni el PP ni Podem”, va dir, i va afirmar que els havien “colat” aquest punt perquè poguessin aprovar el cartipàs. Jordi Orobitg (ERC) va contestar-li que el cartipàs “s'ha d'aprovar”. “Diu que el poble està parat però perquè es treballi s'ha d'aprovar”, va manifestar. Respecte de les crítiques del Millor als sous (l'alcalde cobrarà 54.950 euros a l'any bruts), Jaume Dulsat va recordar a Fuertes que fa quatre anys, quan es va aprovar el sou de Romà Codina (que era d'uns 72.000 euros a l'any), ell mateix va dir que li semblava poc “i que no hauria de tenir límit”.

Dulsat va defensar el nou pacte amb ERC-Avancem reiterant que quan es va pactar amb el PSC es va acordar “que es treballaria activament per afegir-hi altres forces”. “Hi havia dues línies: una buscava només abstencions per aprovar el cartipàs, i la nostra era afegir més grups, no hem trencat cap pacte”, va defensar. Pel que fa a les crítiques del PP, va assegurar que el nou govern “no és un govern independentista, és un govern que vol treballar per Lloret”.

L'enfrontament més viu, però, va ser entre el Millor i ICV-EUiA, potser perquè són vells coneguts en un ple amb majoria de cares noves.

LA FRASE

Vostès estan fent oposició a l'oposició; Els demano que deixin de fer-ho o entrin al govern
Marc Fuertes (Millor)
Dirigint-se als regidors d'ICV-EUiA i En lloret Sí, se puede


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona