Política

Noguer, Palau, Santamaria i Piñeira seran vicepresidents de la Diputació de Girona

Felip s'ocuparà del Patronat de Turisme i Camps de Xaloc

Dipsalut continuarà en mans de Corominas

Com es podia intuir Miquel Noguer i Fermí Santamaria, els dos homes de CDC que es disputaven ser el president de la Diputació i que al final no van ser escollits, seran dos dels vicepresidents, juntament amb Eva Palau, com a representant d'Unió, i Albert Piñeira, que continuarà, a més, com a portaveu. Així, la Diputació de Girona tindrà aquest mandat quatre vicepresidents, “una estructura similar a la de fins ara, de tres vicepresidents i un adjunt a la presidència”, afirma Piñeira. El principal canvi és la separació de Cooperació Local i Cultura en dos àmbits diferenciats perquè es considera que són dues àrees importants de l'ens. Així, Noguer continuarà com a vicepresident primer i encarregat de l'àrea econòmica; Palau serà vicepresidenta segona i s'ocuparà de Territori i Sostenibilitat; Santamaria serà vicepresident tercer i portarà l'àrea de Cooperació Local, i Piñeira serà el vicepresident quart i responsable de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar. També destaca que Marta Felip s'ocuparà del Patronat de Turisme com a vicepresidenta, tot i que el president serà Vila, que sí que ha delegat la presidència de l'organisme de tributs Xaloc a Jordi Camps –fins ara se n'ocupava Felip–, la de Dipsalut a Josep Maria Corominas –com fins ara–, la del Semega a Carles Salgas i la del Consorci de Vies Verdes a Albert Gómez.

Presidents i portaveus de cada grup

El grup d'ERC, format ara per vuit diputats, és l'únic que continuarà amb els mateixos càrrecs que hi havia fins ara, amb Lluís Sais com a president i David Mascort com a portaveu. A més, Joan Fàbrega serà portaveu adjunt. Al grup del PSC, el president serà el màxim responsable del partit a la demarcació, Juli Fernández, que s'estrena com a diputat provincial. La portaveu serà l'únic membre del grup que repeteix, Consol Cantenys. I com a portaveu adjunt actuarà el tercer diputat del grup, Víctor Puga. Tant la CUP com Independents de la Selva (IdS) s'estrenen a l'ens amb un únic diputat, Lluc Salellas i Gisela Saladich, respectivament, que faran alhora les dues funcions. Pel que fa al grup de CiU, de catorze diputats, els càrrecs seran, lògicament, els mateixos que al govern: el president serà Pere Vila i el portaveu, Albert Piñeira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.