Política

Noguer, Palau, Santamaria i Piñeira seran vicepresidents de la Diputació de Girona

Felip s'ocuparà del Patronat de Turisme i Camps de Xaloc

Dipsalut continuarà en mans de Corominas

Com es podia intuir Miquel Noguer i Fermí Santamaria, els dos homes de CDC que es disputaven ser el president de la Diputació i que al final no van ser escollits, seran dos dels vicepresidents, juntament amb Eva Palau, com a representant d'Unió, i Albert Piñeira, que continuarà, a més, com a portaveu. Així, la Diputació de Girona tindrà aquest mandat quatre vicepresidents, “una estructura similar a la de fins ara, de tres vicepresidents i un adjunt a la presidència”, afirma Piñeira. El principal canvi és la separació de Cooperació Local i Cultura en dos àmbits diferenciats perquè es considera que són dues àrees importants de l'ens. Així, Noguer continuarà com a vicepresident primer i encarregat de l'àrea econòmica; Palau serà vicepresidenta segona i s'ocuparà de Territori i Sostenibilitat; Santamaria serà vicepresident tercer i portarà l'àrea de Cooperació Local, i Piñeira serà el vicepresident quart i responsable de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar. També destaca que Marta Felip s'ocuparà del Patronat de Turisme com a vicepresidenta, tot i que el president serà Vila, que sí que ha delegat la presidència de l'organisme de tributs Xaloc a Jordi Camps –fins ara se n'ocupava Felip–, la de Dipsalut a Josep Maria Corominas –com fins ara–, la del Semega a Carles Salgas i la del Consorci de Vies Verdes a Albert Gómez.

Presidents i portaveus de cada grup

El grup d'ERC, format ara per vuit diputats, és l'únic que continuarà amb els mateixos càrrecs que hi havia fins ara, amb Lluís Sais com a president i David Mascort com a portaveu. A més, Joan Fàbrega serà portaveu adjunt. Al grup del PSC, el president serà el màxim responsable del partit a la demarcació, Juli Fernández, que s'estrena com a diputat provincial. La portaveu serà l'únic membre del grup que repeteix, Consol Cantenys. I com a portaveu adjunt actuarà el tercer diputat del grup, Víctor Puga. Tant la CUP com Independents de la Selva (IdS) s'estrenen a l'ens amb un únic diputat, Lluc Salellas i Gisela Saladich, respectivament, que faran alhora les dues funcions. Pel que fa al grup de CiU, de catorze diputats, els càrrecs seran, lògicament, els mateixos que al govern: el president serà Pere Vila i el portaveu, Albert Piñeira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat