Política

Segon revés de l'oposició als sous de Blanes

L'equip de govern (PSC i CiU) va portar al ple l'aprovació de les retribucions als càrrecs electes per segon cop en quinze dies

ICV-EUiA, Batega per Blanes, la CUP i Ciutadans van tombar la proposta

L'oposició de l'Ajuntament de Blanes va tornar a tombar ahir les retribucions dels càrrecs electes, que es tornaven a portar a l'aprovació del ple després d'un intent fallit, el 2 de juliol. Semblava que el govern havia arribat a un acord amb grups de l'oposició (ICV-EUiA i Batega) en una junta de portaveus, pel que va explicar Joaquim Torrecillas (CiU), però el suposat vistiplau va quedar en no res, i les retribucions només van tenir el suport de CiU, el PSC i el PP (9). Esquerra s'hi va abstenir i ICV, Ciutadans, Batega i la CUP hi van votar en contra.

Respecte de l'anterior ple, la primera tinenta d'alcalde, Meritxell Salarich, passava de percebre 45.000 euros l'any bruts, a 42.500, mentre que el sou de l'alcalde es mantenia en els 55.000 euros l'any. Altres xifres d'indemnitzacions tenien una lleugera baixada.

Clara Castrillo (CUP) va lamentar que la rebaixa plantejada en altres aspectes respecte del ple anterior era mínima. “És irrisòria, no respon a la realitat social del poble”, va denunciar. Castrillo va afegir-hi que la CUP havia presentat propostes per rebaixar els sous un 30% que no havien estat escoltades “per ningú”. També va criticar que la rebaixa del sou de la tinenta d'alcalde de Turisme no arriba als 200 euros mensuals. “I a la reunió va semblar que tothom hi estava d'acord. Tot fa pensar que la crítica de l'anterior ple era teatral. Som aquí perquè volem, no per guanyar diners”, va concloure, amb referència a una reunió entre els grups prèvia al ple d'ahir.

Jordi Urgell (Batega) va argumentar que el codi ètic dela formació li impedia votar a favor de la proposta: “No entenem que algú pugui cobrar més de tres vegades el sou interprofessional.” Sergio Atalaya (Ciutadans) va acusar l'alcalde d'haver dit que perdia poder adquisitiu. “I després ens assabentem per la premsa que també seràs al Consell Comarcal”, li va dir. Víctor Catalán (ICV-EUiA) va afirmar que l'equip de govern aplica més retallades a les retribucions que percebran els regidors de l'oposició que no pas als seus. “La tinenta d'alcalde es redueix un 5% el sou i l'alcalde, un zero. La rebaixa a l'oposició l'entomem, però és hipòcrita que l'esforç el facin els altres”, va criticar. Àngel Canosa (ERC) va recordar que en el ple anterior s'havia tombat “una proposta molt semblant”, i el seu grup es va abstenir.

De poc van servir ni l'argumentació de Torrecillas, que va defensar el sou de Salarich (que per llei ha de tenir dedicació exclusiva), ni la de Pepa Celaya (PSC), que va defensar que va ser “l'esquerra” la que va aconseguir la retribució dels càrrecs electes. “Sinó la política només la podrien fer els rics.” Celaya va acusar els grups de l'oposició de fer “comèdia mediàtica i demagògia”, i va convidar-los “a apuntar-se a treballar per Blanes”.

LES FRASES

Recomano a Celaya que es tranquil·litzi, perquè si no podria tenir un desmai aquest mandat
Joan Salmeron
icv-euia
La rebaixa que han portat al ple és irrisòria i no respon a la realitat social del poble
Clara Castrillo
cup


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona