Política

L'alcalde de Blanes acusa l'oposició de persecució i renuncia a cap altre càrrec

ICV-EUiA i la CUP reiteren que si no hi ha més rebaixes en les retribucions no donaran suport a cap proposta, després del segon intent fallit d'aprovar els sous

L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), va jurar ahir el càrrec de conseller comarcal de la Selva en el ple de constitució que es va fer a Santa Coloma de Farners, però va avançar tot seguit que renunciarà al càrrec. Lupiáñez va desvincular la seva renúncia de la possibilitat de desencallar l'aprovació dels sous i indemnitzacions dels càrrecs electes de l'Ajuntament de Blanes, que s'ha portat dos cops a l'aprovació del ple i que en totes dues ocasions ha estat rebutjada per l'oposició.

En l'últim ple de Blanes, dimarts al vespre, el portaveu de Ciutadans, Sergio Atalaya, va retreure a l'alcalde que s'haguessin assabentat “per la premsa” que seria en el Consell Comarcal, quan tenien entès que tindria dedicació exclusiva. L'alcalde no va respondre, però, segons va afirmar ahir, en la reunió de l'executiva del PSC de Blanes de dilluns ja es va acordar que Lupiáñez deixaria el Consell per dedicar-se exclusivament a l'alcaldia de Blanes. Lupiáñez va acusar ahir l'oposició de fer una campanya de persecució i una política “barroera i falsa”, i va reiterar que en la reunió de portaveus prèvia al ple alguns grups que van votar en contra de les retribucions havien manifestat que s'hi abstindrien. “Es va gravar la conversa en la reunió i es va fer dictamen, i tothom es va abstenir i nosaltres hi vam votar a favor, i ara han canviat d'idea”, va lamentar Lupiáñez, que va assegurar que ell serà “l'alcalde de Blanes pitjor pagat en quinze anys de democràcia”. L'alcalde va dir que ja s'han rebaixat les indemnitzacions i el sou de la primera tinent d'alcalde. “A veure exactament què volen, no sé si portar-hi un notari”, va manifestar.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmerón, va dir que és en el ple on es vota realment i no pas a les reunions de portaveus, on ICV-EUiA, va dir, “no vota mai en contra, generalment s'absté”. Salmerón va reiterar que l'equip de govern s'ha de rebaixar les retribucions en la mateixa proporció que l'oposició. “No pot ser que a l'oposició li rebaixin les retribucions un 20% i a l'alcalde un 0%”, va dir. “Ens reunirem amb l'oposició a veure què es pot fer, hem de sortir d'aquest merder que s'ha organitzat, però no serà fàcil”, va concloure. El portaveu de la CUP, Jaume Pujadas, va manifestar que el seu grup no ha canviat d'opinió i que va fer propostes per rebaixar les retribucions “un 10, un 20 o un 30% amb la idea de fer números i arribar a un acord, però no es va ni discutir”. “Va fer la sensació que baixant 2.500 euros l'any el sou a la tinenta d'alcalde ja n'hi havia prou, que el sou de l'alcalde estava justificat i que amb una rebaixa per assistència als plens ja complíem els mínims”, va dir.

LES FRASES

Vam proposar rebaixes d'un 10, un 20 o un 30%, però no es va ni discutir
Jaume Pujadas
portaveu de la CUP
Hem de sortir d'aquest merder que s'ha organitzat, però no serà fàcil
Joan Salmerón
portaveu d'ICV-EUiA
Sóc l'alcalde de Blanes pitjor pagat dels últims quinze anys de democràcia
Miquel Lupiáñez
acalde de blanes (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona