Política

Puigdemont, nou president d'una AMI que llueix unitat

L'alcalde de Girona pren el relleu de Josep Maria Vila d'Abadal en una assemblea marcada per la pràctica unanimitat

Carles Puigdemont comença el mandat fent una crida a Ada Colau a sumar-se a l'associació

L'assemblea general de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) celebrada ahir a Valls (Alt Camp) va constatar que la unitat, més enllà d'una apel·lació, pot ser també un múscul a exhibir. I això és el que va fer a l'hora d'escollir la nova comissió executiva, que estarà encapçalada per l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que agafa el relleu del fins ara president i un dels impulsors de l'entitat, l'osonenc Josep Maria Vila d'Abadal. Tal com ja s'indicava, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, acompanyarà Carles Puigdemont en la vicepresidència.

Els més de 150 representants dels gairebé 800 ens locals adherits a l'AMI que van participar en l'assemblea van donar un suport massiu a la nova direcció tret d'un parell d'abstencions comptades. D'aquesta manera, la comissió executiva té membres de totes les forces polítiques que donen suport al procés.

De fet, en la primera intervenció ja amb el nou càrrec, Puigdemont va elogiar aquesta unitat d'acció aconseguida pel president sortint i es va marcar com a repte mantenir la “concòrdia” en els temps difícils que s'acosten. “Vénen dificultats, i quan [l'Estat] entri a la cuina de cada ajuntament, l'AMI ha de ser l'eina més poderosa de què disposem”, va assenyalar Puigdemont. “Cada casa de la vila serà a partir del 27-S un bastió de la llibertat del nostre país”, hi va afegir, tot reiterant que els ajuntaments es posaran al servei del govern de la Generalitat “per al que calgui”.

Puigdemont també va aprofitar la seva primera intervenció com a president per “convidar la capital del nostre país a sumar-se a la independència en comú”. Davant la presència de dirigents barcelonins de CiU i ERC, com ara Xavier Trias o Alfred Bosch, a més de membres que formen part de l'equip de govern de l'alcaldessa, Ada Colau, Puigdemont va remarcar que “la primera regla de la democràcia és escoltar la gent” i per això va reclamar per a l'AMI “l'escalf de Barcelona com a membre de ple dret i amb la màxima responsabilitat, si cal”. “Hi ha sensibilitat, també dins l'equip de govern, n'hem parlat i en continuarem parlant”, va concloure.

L'assemblea va ser també un mar d'elogis per al president sortint. En el comiat, l'exalcalde de Vic va voler posar en relleu el paper que havia jugat l'AMI per aconseguir, junt amb l'ANC i Òmnium Cultural, que aquest 27-S hi hagi “un projecte del poble, de la unitat”. Vila d'Abadal va recordar que a l'AMI hi ha alcaldes de la CUP, formació que ha optat per fer la seva proposta el 27-S. “Anar junts no vol dir anar barrejats”, va dir, per afegir-hi que “quan tinguem el nostre estat ja direm com el volem”.

LES FRASES

L'alternativa a la independència no és la dependència, és la decadència de les nostres viles
Carles Puigdemont
alcalde de girona i PRESIDENT DE L'AMI
Després del 27-S, els ajuntaments catalans serem al costat del president en tot el que calgui
Josep Andreu
ALCALDE DE MONTBLANC I VICEPRESIDENT DE L'AMI
Anar junts no vol dir anar barrejats. Quan tinguem el nostre estat ja direm com el volem
Josep Maria Vila d'Abadal
EXALCALDE DE VIC I eXPRESIDENT DE L'AMI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia