Política

L'oposició marca el ritme municipal a Santa Susanna

Imposa la periodicitat dels plens, les retribucions que cobraran els regidors i un sou pel mateix alcalde

Força a crear una comissió informativa per conèixer prèviament els temes a tractar

El nou mandat no serà fàcil per al govern en minoria d'Ara i Sempre Santa Susanna (AiS), el partit independent creat per l'exalcalde de CiU Joan Campolier. Les urnes van deixar un consistori més fragmentat i amb la presència de tres forces noves: Junts per Santa Susanna, Ciutadans i ERC, als quals se suma CiU, que ha quedat en la mínima expressió amb un únic regidor. Malgrat els intents per crear un front comú que fes fora l'alcalde, el pacte entre totes les forces de l'oposició no es va acabar tancant, tot i que els contactes s'han recuperat per consensuar un seguit de mesures que demostren que, de moment, l'oposició en bloc marca el tempo del funcionament de l'Ajuntament. Tot i això, en el cas de Ciutadans va quedar clar que hi ha aspectes ideològics insalvables amb la resta de formacions. Dilluns es va fer el primer ple extraordinari del mandat, on, entre altres coses, es constituïen els grups municipals i s'establia el règim de retribucions. L'oposició en bloc va aconseguir imposar una periodicitat mensual de celebració de plens –la llei només obliga en poblacions de menys de 5.000 habitants a fer un ple cada tres mesos– i va fer augmentar les retribucions dels regidors. Aquells que formen part del govern i que tenen atribucions cobraran 600 euros al mes –en el mandat anterior eren 500– i els de l'oposició, 300 –fa quatre anys eren 100–. Tal com va explicar l'alcalde, “és la primera vegada que els grups municipals també cobraran 300 euros per any i per regidor”. Campolier, a més, tindrà una assignació anual de 32.000 euros bruts, amb una dedicació del 80% i amb alta a la Seguretat Social. El govern, però, no va aconseguir que fos aprovada una reserva pressupostària per cobrir, en cas que sigui necessari, dues dedicacions exclusives que la normativa preveu en el consistori.

Comissió informativa

Els grups que no estan al govern també han aconseguit que vuit dies abans del ple es convoqui una comissió informativa per tractar a fons i amb tota la documentació els temes que es debatran en el ple “i buscar el màxim consens perquè puguin prosperar”. D'altra banda, el ple va votar a favor de la constitució de CiU com a grup municipal atès que la formació no havia presentat en el seu moment la documentació necessària dins el període establert per la llei i, alhora, es va donar compte per urgència de la renúncia al càrrec de la regidora d'AiS Vanessa Abellán per motius de salut.

LA FRASE

És la primera vegada que els grups municipals de Santa Susanna cobraran per any i per regidor
Joan Campolier (AiS)
alcalde de santa susanna

LES XIFRES

600
euros
és l'assignació que rebran mensualment els regidors de govern, i 300 els de l'oposició.
1
ple
ordinari mensual, l'últim dilluns de mes, es farà ara a Santa Susanna, on els plens eren trimestrals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona