Política

Margallo sobre Junts pel Sí: “Veure un convergent votant una llista encapçalada per un comunista és xocant”

El ministre d'Afers Exteriors considera que les idees d'Artur Mas són una “llavor del totalitarisme”

José Manuel García Margallo insisteix que el govern espanyol lluitarà perquè es respecti la legalitat i per protegir els ciutadans

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, ha tornat a carregar aquest dijous contra el procés sobiranista de Catalunya. I, en un acte a Barcelona, ha afirmat: “He coincidit amb Romeva al Parlament Europeu, i em mereix tots els respecte. Però veure un convergent votant una llista encapçalada per un comunista no deixa de ser una qüestió bastant xocant”

Així, ha lamentat que CiU s'hagi fragmentat i que els convergents “hagin perdut la centralitat política tant a Catalunya com a la resta de l'Estat”, i ha assegurat que quan les dues formacions estaven unides eren capaces de negociar amb qualsevol partit en pro de la convivència. De fet, s'ha manifestat preocupat pel fet que a Catalunya “s'hagi perdut la centralitat política” amb la separació de CDC i UDC, un esdeveniment que considera que ha portat la pèrdua de l'estabilitat.

El ministre d'Afers Estrangers i Cooperació també ha afirmat que les idees al voltant de la independència que manifesta el president de la Generalitat són una “llavor del totalitarisme”.

“Cada vegada que veig un líder polític que diu que no votar-lo a ell és no votar la nació em poso a tremolar perquè aquesta idea és la llavor o germen del totalitarisme”, ha sentenciat García Margallo en la inauguració de la Reunió d'Alt Nivell sobre Diàleg Intercultural i Interreligiós, que aquest dijous reuneix a Barcelona el representants de les principals institucions, experts i líders religiosos de la Mediterrània.

Al seu entendre, aquest tipus d'idees “es repeteixen en tots els totalitarismes”, i ha rebutjat totes les ideologies que utilitzen les nacions i les religions per a les seves pròpies finalitats, i ha posat com a exemple la dictadura franquista.

Margallo ha aprofundit en les seves crítiques a Mas i ha sentenciat: “Les obligacions d'un governant són mantenir la seguretat i evitar la divisió, i el camí que ha emprès el Govern viola els dos preceptes”. Així, ha insistit que el govern espanyol lluitarà perquè es respecti la legalitat i per protegir els ciutadans.

“Si es trenca la legalitat es posen en risc les llibertats ciutadanes”, ha sentenciat, i ha lamentat que Mas vulgui promoure que els catalans hagin d'ensenyar el passaport per anar a visitar els seus familiars espanyols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona
política

Els comuns convoquen l’assemblea per renovar direcció i projecte al novembre

barcelona
política

Un informe certifica que Garriga va despatxar despeses personals al compte de Vox del Parlament

barcelona
política

Aznar anima els ciutadans a actuar contra el “desmuntatge constitucional” de l’amnistia

b«rcelona
guerra a gaza

Netanyahu dissol el gabinet de guerra

barcelona
política

Le Pen amenaça d’expulsar Puigdemont si guanya les eleccions

barcelona
Política

Puigdemont veu en el finançament de Sánchez xantatge per investir Illa

barcelona