Política

Detenen un gestor de Palafrugell en l'operació Petrum

La Guàrdia Civil va escorcollar al llarg del matí la seu de la gestoria Asemges del carrer dels Valls

Es va endur Marià Júdez a Tarragona i avui està previst que el jutge instructor del cas li prengui declaració

Agents de la Guàrdia Civil esperaven ahir al matí el gestor palafrugellenc Marià Júdez al davant de l'assessoria Asemges, que regenta al carrer dels Valls de Palafrugell, per demanar-li que els acompanyés fins al seu domicili. Un cop van ser allà van escorcollar-lo per buscar documents i, posteriorment, van tornar fins a la gestoria del carrer dels Valls per fer el mateix.

Davant la seu d'Asemges, la Guardia Civil va deixar uns agents que van impedir l'entrada als treballadors quan aquests van voler accedir als seus llocs de treball. L'escorcoll es va allargar fins a prop de la una del migdia quan diversos agents van sortir amb arxius precintats que van carregar als cotxes sense distintius que estaven aparcats en ple carrer dels Valls. La presència dels agents de la Guàrdia Civil cridava l'atenció als ciutadans que passaven per la zona, que observaven discretament què estava passant. Diversos familiars del detingut es van acostar fins a la gestoria i la Guàrdia Civil va permetre sense problemes l'accés al local d'un familiar directe de Júdez.

Passada la una del migdia, el detingut va sortir i va entrar en un cotxe sense el logotip de la Guàrdia Civil. Va accedir-hi sense estar emmanillat i ell mateix va obrir la porta i va entrar, acompanyat de dos agents de la Guàrdia Civil que van limitar-se a acompanyar-lo i mostrar-li educadament l'entrada del vehicle.

Els escorcolls a l'assessoria es van fer en el marc de l'operació anticorrupció feta a Torredembarra batejada amb el nom de Petrum. L'operació està sota secret de sumari, i està tutelada pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell. Tots els detinguts en l'operació Petrum han passat la nit en dependències de la Guàrdia Civil i es preveu que avui divendres passin a disposició del jutjat número 1 del Vendrell.

L'operació Petrum investiga un presumpte cas de delictes contra l'administració pública, blanqueig de capitals i organització criminal. Es desconeix ara mateix quina relació es considera que pugui tenir Marià Júdez amb el cas de corrupció conegut com a cas Torredembarra i si té cap relació amb els altres detinguts

Marià Júdez és una persona molt vinculada a la vida associativa de la vila. Actualment és el president del Centre Fraternal, una associació cultural amb més de 125 anys d'història que té la seu social a la plaça Nova, el centre cívic i cultural de la vila. Júdez està vinculat, a més, a Edicions del Baix Empordà i també havia estat molt actiu en el Grup de Festes de Primavera de la població. Ahir, la seva detenció va sorprendre el veïnat, que es mirava amb recel la Guàrdia Civil.

LA XIFRA

5
detinguts.
Ahir van detenir Jordi, Joaquim i Susanna Sumarroca, l'exalcalde Daniel Masagué i Marià Júdez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona