Política

Olmedo vol que el PP sancioni el seu company de grup a Figueres

La portaveu popular acusa Borrego de deslleialtat i d'haver pactat amb el govern municipal de CiU i el PSC per darrere i sense l'aval del partit ni de la militància

El trencament entre els dos representants del Partit Popular al consistori de Figueres queda consumit. Després de dos mesos amb votacions diferents entre els dos regidors i un pacte anunciat per Diego Borrego amb el govern de CiU i el PSC, Maria Àngels Olmedo, portaveu del grup i presidenta de l'agrupació local del partit, va comparèixer ahir públicament per mostrar “la posició oficial del PPC a Figueres”: deslleialtat, trencament de la disciplina de vot, intents de confabular a esquena de la portaveu i presa de decisions pel seu compte sense l'aval del partit ni de la militància. Aquests són els principals retrets que va fer ahir públicament Olmedo a Borrego, i els motius pels quals ha transmès al comitè de garanties estatutàries del Partit Popular un dossier en què denuncia l'actitud del regidor i sol·licita “la sanció corresponent, d'acord amb el que preveuen els estatuts en casos com el seu”.

“La gota que ha fet vessar el got”, segons Olmedo, és el vot favorable de Borrego que va facilitar l'adopció de la proposta del govern de l'alcaldessa, Marta Felip, pels sous, les dedicacions dels regidors i les contractacions dels càrrecs de confiança. “El total aproximat dels sous de regidors del govern i càrrecs de confiança ha passat de 420.000 euros a 625.000 euros, és a dir, que s'ha aprovat un increment del voltant del 50% amb la complicitat del senyor Borrego. Aquesta aprovació va en contra de les finances públiques dels figuerencs i el PPC mai no podria haver-hi estat d'acord ni donar-hi suport”, diu Olmedo.

La portaveu popular, però, subratlla que “la deslleialtat de Diego Borrego cap al partit tampoc no és nova, i ve de lluny”. Com a exemples, Olmedo es remunta al vot de suport de Borrego quan Santi Vila va traspassar l'alcaldia a Marta Felip, o el fet que l'endemà mateix de les últimes eleccions municipals Borrego manifestés “una gran ansietat per parlar amb els responsables de CiU i el PSC amb la intenció d'oferir-se per garantir la governabilitat”.

A banda de desmarcar-se clarament del seu company de grup, Maria Àngels Olmedo també va enviar ahir un missatge al govern de Figueres, en què deia que Borrego “no estava autoritzat per dur cap negociació” i que, per tant, qualsevol acord firmat amb ell s'ha de considerar “nul a tots els efectes”. Tot i la seva contundència (i admetent que tot plegat li sap greu per la imatge que s'està donant del partit), Olmedo va dir ahir que no ha parlat directament de tot això amb la direcció del PP (a banda d'alguns missatges de text, i que segons ella, li donen la raó). La direcció del partit té ara a les mans la tasca de resoldre la difícil convivència entre els seus dos representants a Figueres.

LES FRASES

El més lògic seria que ell renunciés o passés a ser regidor no adscrit; la persona amb qui s'ha de parlar al PP de Figueres sóc jo
Jo ja no el volia de número 2 a la candidatura de les últimes eleccions municipals
Maria Àngels Olmedo
Portaveu del PP a Figueres

Acord entre Borrego, Felip i Casellas

L'acord firmat el 7 de juliol entre Marta Felip, Pere Casellas i Diego Borrego (i del qual Olmedo diu que només va tenir coneixement el dia 13 de juliol), estipula que el PP votarà favorablement (en el ple del dia 16) per validar els sous, les dedicacions i els càrrecs de confiança del consistori. En contrapartida, i a sol·licitud de Borrego, el govern posarà a disposició un solar per a la construcció d'un complex de pisos tutelats per a gent gran; també s'acorda la presència del PP en temes com ara el del barri de Sant Joan, la sala Edison o les instal·lacions esportives; es pacta concedir un despatx i un assistent al PP, la presència dels dos regidors a les juntes de govern i la presència de Borrego al Patronat de la Fundació Salut Empordà. Olmedo no reconeix l'acord, i Borrego, tot i que diu que la situació li sap greu, afirmava ahir que no ha fet res malament i que no hi ha motius ni perquè renunciï al càrrec ni perquè el partit el sancioni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona