Política

16 dedicacions exclusives i 17 assessors a la Diputació

La Diputació de Tarragona va aprovar en el ple d'ahir els sous, les dedicacions exclusives i les aportacions que rebran els diferents partits amb representació a la institució durant aquest mandat. Els canvis no són substancials i, encara que enguany hi hagi dos partits més amb representació –la CUP i C's–, la partida de diners per al funcionament dels grups només ha augmentat lleugerament. Seran 122.400 euros, quantitat que representa 10.200 euros al mes i gairebé mig milió en tot el mandat.

A la Diputació hi haurà setze polítics amb dedicació exclusiva, amb sous que van dels 75.000 euros anuals bruts del mateix president de l'ens, el convergent Josep Poblet, als 28.799 d'un diputat. Entremig, altres sous com ara el del vicepresident primer, Josep Cruset (CiU), que tindrà una retribució de 70.040 euros, i el del vicepresident segon, Josep Masdeu (PSC), que en cobrarà 63.736. Els vicepresidents tercer i quart percebran 60.000 euros bruts; els presidents d'organismes autònoms, 58.751; els presidents de comissions informatives o diputats delegats, 52.118 euros, i els presidents o portaveus de grup, 47.895. També es contractaran assessors polítics, disset en total, amb un cost de 481.000 euros.

Tots els partits hi van votar a favor, menys la CUP, que va parlar de xifres “desorbitades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia