Política

La CUP insta el president de la Diputació de Girona a deixar tota activitat professional privada

La CUP va emetre ahir un comunicat per pronunciar-se en contra de la intenció del nou president de la Diputació de Girona, Pere Vila, de comptabilitzar el seu càrrec a la institució amb una activitat professional privada. Segons explica la CUP, Vila ha sol·licitat poder treballar deu hores setmanals a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, entitat de la qual és director des del 2000.

La CUP considera que els càrrecs de Vila com a president de la Diputació i d'altres organismes com el Patronat de Turisme Costa Brava demanen una dedicació exclusiva, i que la seva activitat professional en altres entitats “podria derivar en conflictes d'interessos o tractes de favor”. Per això, el diputat Lluc Salellas li ha reclamat “que retiri la proposta, que es desvinculi de l'Escola d'Hostaleria i que centri tota la seva atenció i dedicació a la tasca institucional de la Diputació”.

Segons explica la CUP, el tema es va debatre ahir a la comissió de promoció econòmica, administració i hisenda, i van ser l'únic grup que va qüestionar obertament la proposta de Vila, “que de moment ja ha rebut l'aval dels grups de CiU, el PSC i Independents de la Selva”. La CUP recorda que l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà està gestionada per l'Associació per a la Formació Professional a l'Alt Empordà, “integrada per agents vinculats al sector empresarial com la Cambra de Comerç de Girona i la Fundació Privada Miquel, a més d'algunes institucions públiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia