Política

Isabel Bonig, nova líder del PP valencià

Ha sigut designada nova presidenta de la formació pel comité executiu i la junta directiva

També exercirà com a síndica del grup parlamentari

Substitueix en els càrrecs Alberto Fabra elegit senador la setmana passada

Isabel Bonig ha sigut designada nova presidenta del PPCV fins el congrés extraordinari que la formació té previst realitzar en la primeria de 2016. A més, exercirà com a síndica del grup parlamentari, en substitució d'Alberto Fabra qui la setmana passada va ser elegit senador territorial.

Així ho ha anunciat la secretària general del partit, M. Dolores de Cospedal, després d'assistir a València a la reunió conjunta del comité executiu i la junta directiva que s'ha celebrat aquesta vesprada en la seu del carrer de Quart. “Serà una magnífica presidenta perquè és una dona valenta, intel·ligent i amb conviccions .I dirigirà el partit d'una manera molt encertada”, ha dit la líder popular.

Isabel Bonig era fins ara coordinadora general del PP valencià i portaveu adjunta a les Corts. “La Thatcher de la Vall d'Uixó” –un apel·latiu que la dirigent accepta amb gust, ja que sempre s'ha mostrat admiradora de la Dama de Ferro– s'ha convertit en la primera dona que pren les regnes del PPCV en substitució d'Alberto Fabra i en un moment en el qual el partit afronta nombrosos canvis després de perdre el govern de la Generalitat després de les eleccions autonòmiques del passat mes de maig.

El nom de Bonig té molt pes a Castelló –ciutat on va nàixer– i es va escoltar encara amb més força quan l'expresident de la Generalitat Francisco Camps la va nomenar consellera d'Infraestructures en la remodelació que va realitzar al juny de 2011, després d'avesar-se en la política municipal com a alcaldessa de la Vall d'Uixò, on va ostentar la vara de comandament des de 2007. Alhora que Bonig, de 45 anys, s'anava fent un lloc en el govern valencià amb la cartera d'obres públiques, va començar a deixar-se veure encara més en el partit. Així, des del Congrés de 2008 fins al de 2012 va ser coordinadora del PPCV junt a María José Català, Rita Barberá i Mercedes Alonso.

Ja en 2012, en el congrés de la demarcació de Castelló, el llavors president del PP, Carlos Fabra, la va nomenar secretària general d'aquesta formació, ocupació que compaginava amb la Conselleria. Ara Isabel Bonig –qui ha mostrat el seu orgull de ser “de dretes, espanyola i valenciana” i a qui els seus companys han descrit com una persona “amb gran capacitat per a empatitzar”– puja un nou graó en la seua trajectòria política i es converteix en líder del PPCV, des d'on podrà treballar per una “política amb majúscules”, idea que ella sempre ha defés.

“M'encanta la vocació parlamentària i sóc guerrera, m'encanten els mítings i el cos a cos”, ha manifestat en una ocasió qui ara tindrà l'oportunitat de mostrar aquestes qualitats en el seu nou càrrec entre els populars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys nou morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona
estat espanyol

Ábalos desafia el PSOE i reclama la seva readmissió com a afiliat

barcelona