Política

ESTANIS FORS

ALCALDE D'ARENYS DE MAR DE JUNTS PER ARENYS

“Quan et fan injustícies, la gent t'agafa empatia”

L'alcalde confia que UDC l'acabi expulsant del partit i si no es donarà de baixa

Assegura que la bona gestió del mandat i l'equip han estat clau per als bons resultats

“El PP és l'únic que s'ha ofert a treballar”

Volia ser alcalde
Nascut a Arenys de Mar i llicenciat en filosofia i lletres, professionalment ha exercit de mestre en una escola de Vacarisses . Va entrar a l'Ajuntament el 2003 com a regidor de Cultura i Benestar Social i després va passar quatre anys a l'oposició. Això el va fer decidir a presentar-se d'alcalde per CiU el 2011 i va guanyar. Aleshores manifestava que aquest havia estat sempre el seu somni i ho ha tornat a aconseguir en aquest segon mandat, tot i que amb unes altres sigles, ja que no comptava amb el suport del seu propi partit.
Mentre jo tingui ganes de fer coses i la gent em segueixi votant, d'aquí no em treu ningú
Ara comencem i poden passar moltes coses, com ara que em facin una moció de censura
Ha quedat clar al PP que amb el tema de la llengua i les banderes no s'hi pot posar

Va presentar-se amb un partit nou, Junts per Arenys, després de les discrepàncies dins de CiU. L'exalcalde d'Arenys de Mar va tornar a ser el més votat.

Surt vencedor. Com se sent tractat pel partit? Encara és d'Unió?
Sembla impossible, però encara no m'han expulsat d'Unió. Van esperar l'endemà de les eleccions per enviar-me una carta perquè presentés al·legacions i si no m'expulsaven. Vaig al·legar que jo no era l'únic i que el que havien de fer era expulsar-nos a tots els de la comarca que havíem creat grups nous i els dirigents d'Unió que havien fet una gestió deplorable.
I no s'ha mogut res.
Espero i desitjo que m'expulsin d'Unió i, si no, m'acabaré donant de baixa. Però jo vull que m'expulsin. Amb el que ha passat crec que he sortit en el moment idoni. Jo sóc de Junts per Arenys i prou, per ara.
Va oferir els seus vots a CiU al Consell Comarcal però no van comptar. Per què?
Mala gestió de tots, jo el primer. Hauria d'haver preguntat a la secretària del Consell per què em van dir que podia fer-ho després de les eleccions. Quan vaig oferir els 1.914 vots perquè CiU pogués governar, em van dir que anava tard. Tampoc sabia si era compatible amb el fet que hi havia la candidatura de CiU a Arenys de Mar.
Potser ara governarien.
Li pujava un o dos consellers segur i això li hauria donat més força per negociar. I a canvi de res, perquè no volíem ser-hi. Som la setena força del districte jurisdiccional d'Arenys, per sobre Plataforma, Solidaritat i Ciutadans. Per ser independents, déu n'hi do!
I com s'explica aquests resultats?
Van confluir una bona gestió del mandat, un equip que va repetir en gran majoria i la gent que veu que et fan injustícies i agafa empatia amb tu. Crec que això és el que va passar.
Li agrada que li diguin que és un alcalde popular?
Rebo a tothom i estic a tot arreu. És fàcil de fer-ho en una campanya de quinze dies però no amb la constància del meu equip per atendre a tothom.
Però li critiquen que no compleix tot el que promet.
Això és política. Hi estem per servir, i a vegades no s'hi arriba; el que compta és que s'ha intentat.
Torna amb el PP. Era l'únic pacte possible?
Durant la campanya ja vaig dir que pactaria amb tothom qui volgués treballar amb mi. La realitat és que el PP ha estat l'únic que s'ha ofert a treballar. Jo tinc clar que la primera opció era pactar amb ERC. Ells alhora volien l'alcaldia i es reunien amb altres partits. Sóc dur en les negociacions i entenc que, si guanyo, les normes les poso jo. Si volien entrar al govern, s'ha de reconèixer que hem guanyat per la bona gestió i que les regidories que portàvem eren intocables. No havíem de cedir Urbanisme si teníem una persona ben preparada.
I aquesta era la petició?
No dic que ells no tinguessin gent preparada, però nosaltres apostàvem per l'exgerent Xavier Masgrau.
L'home fort del govern.
Ha sigut la meva mà dreta i ho va fer molt bé com a gerent. Ha volgut ser regidor i era la persona idònia per portar Hisenda, Urbanisme, Serveis Generals i Medi Ambient. Ell és enginyer i està molt capacitat.
Es prepara el relleu?
No tinc cap problema, jo tampoc seré etern. Aquest és el meu quart mandat i el segon a l'alcaldia. Mentre jo tingui ganes de fer coses i la gent em segueixi votant, d'aquí no em treu ningú. Just acabem de començar i poden passar moltes coses, com ara que em facin una moció de censura. De ganes, en tenen, i de temps per fer-ho, també.
Com valora l'intent de fer un govern alternatiu?
Que s'aliessin quatre partits contra un crec que no ho entendria ningú. Per primera vegada un candidat guanya a les disset meses electorals i repeteix com a alcalde més de quatre anys. No passava des del 1991.
Com s'explica la pancarta de l'ANC a la façana de l'ajuntament amb el compte enrere del 27-S i pactar amb el PP?
Amb sis regidors hi ha molta feina. Amb la regidora Belén Quintero vam fer bona feina. Ha quedat clar al PP que amb el tema de la llengua i les banderes no s'hi pot posar perquè, si no, no ens entendríem.
Veu possible ampliar el govern?
La política local és més de persones que de partits. A Arenys, costa que la gent de CiU, ara de Junts per Arenys, sumi amb algú que no sigui el PP. El mandat passat ens vam entendre amb el PSC i ja va ser una gran novetat. Amb qui hi ha més sintonia és amb el PSC, però cadascú sap el que ha de fer. Algú pot pensar que seguir governant amb mi no és un bon negoci perquè perd regidors i jo m'ho quedo tot. És lícit, potser jo faria el mateix.
El PSC portava les finances. Va fer bona feina?
I tant. Estem amb 7 milions d'euros al banc i un deute que no arriba al 40%. Hem tingut un romanent de quasi 2 milions d'euros que no hem pogut fer servir. Amb la llei Rajoy vaig pagar 500.000 euros d'un crèdit que estava amb un interès molt alt. És una vergonya: qui deu diners, que no faci inversió, però si estem bé econòmicament, per què hem de pagar als bancs?
Quines prioritats té el govern?
A curt termini s'ha d'acabar el camp de futbol, estem en converses per comprar les Clarisses, i seguir arreglant carrers.
I al tram de riera nova, què s'hi farà?
Un concurs d'idees, però tenim clar que no hi haurà cotxes. Serà una zona d'esbarjo i per fer-hi actes sense haver d'ocupar la zona blava de la riera, que no ens sobra aparcament. Volem canviar el carril bici de la riera, perquè és un perill públic.
La plataforma ciutadana contra la draga té el suport de l'Ajuntament?
Tot el suport. Quan va venir la draga ja vam enviar cartes per demanar que s'aturés. No pot ser que draguin la sorra i no expliquin a l'alcalde ni què estan fent a les platges. Arenys també està esperant millores com l'espigó davant la riera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona