Política

Intersindical Valenciana s'ha reunit amb Esquerra Unida del País Valencià

Han trobat els punts de coincidència i han manifestat la voluntat de treballar en favor de la unitat popular

Intersindical Valenciana s'ha reunit amb una delegació d'Esquerra Unida del País Valencià encapçalada per la seua coordinadora general Marga Sanz. Aquesta reunió forma part dels contactes que el Sindicat està amb els partits polítics i les entitats socials després de les eleccions del 24M i de la constitució del nou govern de la Generalitat Valenciana.

En aquesta reunió mantinguda ahir en la vesprada, es va evidenciar una gran coincidència en l'anàlisi de la situació laboral, econòmica i social valenciana, de l'estat espanyol i d'Europa.

Les dues organitzacions, que valoren positivament el canvi de govern al País Valencià, consideren que sense l'organtizació i la lluita dels moviments socials, de les plataformes unitàries i de la societat no serà possible un canvi real, tant a l'àmbit valencià com a l'espanyol. En eixe sentit, s'aposta per impulsar moviments com ara les Marxes de la Dignitat com un espai unitari de treball, des de la base, per aconseguir avançar envers la desitjada unitat popular .

Tant EUPV com Intersindical Valenciana estan impulsant-les i participaran activament en l'assemblea estatal del 19 de setembre, l'Euromarxa 2015 i la jornada estatal de lluita del 22 d'octubre.

També s'ha vist la necessitat de treballar per aconseguir unificar els lluites dels pobles d'arreu de la Unió Europea per fer front a le polítiques d'austeritat dictades per la troica.

Per altra part, entre les prioritats de les dues organitzacions estan: un finançament just per al País Valencià que possibilite polítiques per acabar amb les desigultats socials, la reforma estatutària per avançar en l'autogovern, acabar amb la situació de desocupació i la temporalitat i precarietat que caracteritza el mercat laboral valencià.

Esquerra Unida del País Valencià ha informat el sindicat del procés de confluència del qual participa amb la voluntat de generar les condicions que permeten derrotar el PP en les eleccions de la tardor i obrir un procés constituent.

Finalment, les dues organitzacions han acordat mantindre contactes periòdics per intercanviar informació i propostes i aprofundir en les seues relacions amb la finalitat d'avançar envers la transformació social i un País Valencià més just i igualitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona