Política

El PP diu que la designació d'Albiol reforça el seu discurs “d'absoluta moderació” i avança que “es bolcarà” a Catalunya

Casado: “Nosaltres estem evitant la provocació i la confrontació i no ens trobaran en debats identitaris”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha abordat aquest dimecres a fons la situació a Catalunya durant una reunió amb els presidents provincials del seu partit, que ha tingut lloc hores abans de la presentació de Xavier García Albiol com a candidat a les eleccions del 27-S. Segons ha explicat el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, el president espanyol considera la designació d'Albiol un exemple de la “moderació” que la seva formació defensa a Catalunya, on espera assolir acords després del 27-S amb forces com C's, i també el PSC, i UDC “si decideixen abandonar amb fermesa la via secessionista”. Els populars ja han avançat que “es bolcaran” en a Catalunya fins als comicis.

Ha estat una reunió de més de dues hores on la cúpula del PP –també la número dos de la llista per Barcelona, Andrea Levy, que compaginarà les dues tasques– ha abordat a fons l'escenari català. Contràriament a les crítiques que rep la figura de García Albiol, els populars afirmen que el discurs que mantenen a Catalunya és “d'absoluta moderació” i és “l'únic partit que defensa sense estridències la unitat d'Espanya”, una afirmació que contraposen al tarannà de Ciutadans.

Casado ha recordat que Albiol és un candidat “conegut” que s'ha sotmès amb èxit al veredicte de les urnes a les últimes eleccions municipals. Segons ha dit, encarna “joventut i experiència” i el que pretén el PP és presentar-se “com el partit de la moderació a Catalunya. Segons el vicesecretari de Comunicació, en aquests moments el PP “està evitant la provocació i la confrontació” a Catalunya “i no ens trobaran en debats identitaris que l'únic que fan és dividir la societat”.

Amb tot, els populars apel·len al consens i a acords amb altres forces que no comparteixen el full de ruta sobiranista, “sobretot” amb Ciutadans, però “també amb el PSC i UDC”. “En aquest consens ens trobaran”, ha dit, perquè “sempre hem demostrar que sabem pactar i que som responsables amb els pactes, com es va demostrar al Pacte del Magèstic”.

El PP es “bolcarà” a Catalunya

Rajoy presidirà aquest dimecres l'acte de presentació de García Albiol. La voluntat del PP, segons Casado, és desplegar amb força el seu discurs a Catalunya. “El partit es bolcarà en aquesta comunitat autònoma en unes eleccions que pensem que són fonamentals tan per a Catalunya com per a la resta d'Espanya”, ha sentenciat. Encara no es coneixen les dates dels actes que els populars faran a Catalunya, però sí que celebrarà l'escola d'estiu a Castelldefels els dies 4 i 5 d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona