Política

Duran: “El debat independentista perjudica la situació econòmica”

El líder democratacristià demana als empresaris que manifestin públicament la seva preocupació

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha assegurat aquest dimecres que “tot el debat independentista perjudica la situació econòmica” de Catalunya, i ha reclamat més claredat als que defensen aquesta opció política.

En unes declaracions als periodistes al Centre Cultural Andalús i Artístic Manuel de Falla, Duran ha criticat que el debat no se centri en les conseqüències de la independència, i ha agraït les declaracions del president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, que reclamava als partits que concretessin les seves propostes amb vista al 27S.

El democratacristià ha destacat que diversos empresaris catalans li han mostrat la seva preocupació en privat per una hipotètica independència, i els ha reclamat valentia perquè s'atreveixin a expressar-la públicament.

“El debat provoca confusió i inestabilitat, i el que necessita Catalunya és confiança”, ha subratllat, i ha afegit que hi ha risc que es reverteixi la recuperació econòmica.

Ha responsabilitzat de la situació tant els independentistes que, segons ell, no volen negociar, com l'”immobilisme” del Govern espanyol.

Ha dit que tots dos han estat incapaços de trobar una solució per al “problema català”, i ha demanat al PP que assumeixi responsabilitats per no haver donat resposta a cap de les demandes de Catalunya.

Repta el PP a presentar-se amb C's

Duran i Lleida ha aprofitat per replicar la proposta del candidat del PPC al 27-S, Xavier García Albiol, de teixir un pacte postelectoral de les forces no independentistes animant-lo a presentar-se als comicis al costat de C's ja que són “molt similars”. “A partir d'aquí, tindran una certa credibilitat”, ha etzibat als populars. “El PP no ha de dedicar les seves energies a dir què defensa Unió, sinó a escoltar des de Madrid el que es diu a Catalunya”, ha asseverat.

També ha insistit que l'immobilisme de l'Estat i l'independentisme es retroalimenten i “ni un extrem ni l'altre portaran la solució al problema”. En canvi, creu que la posició central d'Unió afavorirà una entesa entre les dues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona