Política

Caula accepta anar de dos a la llista unitària

L'entrenadora gironina formarà tàndem amb el cantant Lluís Llach

CDC aprova avui els seus representants

L'entrenadora de bàsquet Anna Caula ha acceptat formar tàndem amb Lluís Llach a la llista unitària Junts pel Sí a Girona. Caula hauria acceptat la proposta ahir al matí i, així doncs, serà qui ocuparà el número dos de la candidatura. El seu nom ha estat proposat per CDC i ERC –que és qui va fer l'aposta de Lluís Llach– ho ha vist de molt bon ull.

Caula no ha tingut mai cap vinculació política amb cap partit ni mai s'havia pronunciat públicament sobre el procés sobiranista. En aquesta ocasió, però, fa un pas endavant i s'afegirà a la candidatura independentista que impulsen CDC i ERC amb entitats sobiranistes com ara Òmnium Cultural i l'ANC.

Anna Caula té 44 anys i és àmpliament coneguda en el món esportiu. Ha estat entrenadora del primer equip de l'Uni Girona de bàsquet femení, amb el qual va assolir l'ascens a Lliga Femenina, en què el va dirigir fins a la temporada 2013/14. De fet, que l'equip aconseguís guanyar aquesta última temporada el títol de lliga és, en gran part, per la feina que ha fet ella durant tot aquest temps a l'entitat. Aquest any ha continuat vinculada a la junta del club, una tasca que ha combinat amb la direcció de l'equip júnior i la seva feina professional.

La FEB i Llach

Caula ha format part durant molts anys de l'equip d'entrenadors de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), i els últims tres anys va ser l'entrenadora de la selecció sub-20 femenina. Una curiositat: en una entrevista tipus test que li va fer la federació espanyola ara fa uns anys, Caula reconeixia que un dels seus cantants preferits era Lluís Llach i, pel que fa a cançons, va triar País petit, del cantautor de Verges.

La llista es clarifica

Quan només falta saber oficialment avui els noms que ha triat CDC perquè formin part de la candidatura, els primers llocs es clarifiquen. Lluís Llach serà el cap de cartell, acompanyat d'Anna Caula. Tots dos en formen part com a representants de la societat civil. El número 3, que correspon a CDC, tot fa pensar que serà per a l'alcalde de Girona i president de l'Associació de Municipis per a la Independència, Carles Puigdemont. El quatre serà per a ERC i en aquest cas la persona triada, i ja nomenada oficialment, és la secretària general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa. La incògnita ara mateix és la persona que ocuparà el cinquè lloc, i que hauria de ser de CDC. Ahir, les assemblees territorials del partit a les comarques gironines es van reunir per proposar els candidats del seu territori. A partir d'aquestes propostes, la direcció del partit a Girona ha confeccionat la llista, que avui a la tarda ha de ser ratificada en el consell nacional que se celebrarà a Bellaterra.

Per la seva banda, ERC ha aprovat que l'alcalde de Sarrià, Roger Torrent, i el portaveu nacional del partit, el palafrugellenc Sergi Sabrià, siguin els altres dos candidats que acompanyin Dolors Bassa. La resta de la llista s'està confeccionant i, segons fonts consultades, hi haurà la participació de molta gent que no és militant del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona